Dax!

Ojoj, nu har jag till och med fått pikar från underbara bloggdrottningen L, min systerdotter, om att uppdatera bloggen!! Då är det bäst att snabba på, man vill ju inte verka gammal och mossig... (Sötis, vet inte hur man fixar en direktlänk till din blogg, kan du lära mig? Till er andra, den är: http://bergsmarks.blogg.se )

Här hemma händer det grejer! Lilla Finaste har börjat gå! Från att ta ett, litet första steg den 11 maj, så går (jaja, stapplar) hon nu fram genom halva rummet. Stolt som en tupp : )
Dessvärre är hon sjuk just nu. Vi vet inte riktigt vad det är men hon har haft feber, är gnällig och klängig och det verkar inte gå över. Mitt, som många av er vet, lilla ynka tålamod prövas hela dagarna och jag måste säga att jag förbättras. Jag vet inte hur många gånger jag svarat "Jaa" idag när det har ropats "Mamma!!", säkert flera hundra. Just nu när hon är lite hängig kan jag inte ens gå ut ur rummet utan att det blir katastrof, knappt vända mig om. Puh! Men jag har nu klarat av fyra dagar, så jag är stolt. Men det är skööönt när pappan kommer hem!

Igår var jag medbjuden på en förhandsvisning av SATC 2 ... för er som inte vet så står det för "Sex and the city 2" (visste knappt det själv tills för inte så länge sen, men det kändes lite inne att svänga mig med förkortningar nu när jag varit på nästan-premiär och allt : ) Måste säga att jag var helnöjd!! Jag var verkligen positivt överraskad av 1:an och denna var lika bra. Så, gillar ni serien ska ni absolut gå och se filmen, den är nog allra bäst på bio.
Bio, ja. Jag kommer ärligt talat inte ihåg när jag senast var på bio... Den senaste filmen jag kommer ihåg att jag såg var "Så som i himlen" ... 2004... jag måste väl ha varit efter det?!! Hm... Men otroligt roligt var det i alla fall. Jag och E fick en mysig pratstund oxå, det var jättelänge sen som vi gjorde nåt bara hon och jag, det är alltid nåt barn eller nån make med. Vi sa att vi kanske ska införa bio-onsdag! ; )

Kristi him-helgen tillbringades:

   i Halland!!
Vi besökte mamma och pappa och till allas glädje kom Syrr med hela familjen ner oxå : ) Vi hade en väldigt mysig helg, den lugnaste och trevligaste hittills trots att vi var 10 pers på 60 kvm. Det har inte varit otrevligt innan, om det lät så, men man tär ju så lätt på varandra när man umgås 24-7. Speciellt som vädret inte var det bästa. Jag hade sett fram emot att möta våren där nere och hade nästan packat bikinin, men det var snålblåst och regn! Vi fick väl totalt kanske 5 soltimmar och då satt vi såklart och pressade på altanen : )
Här kommer några bilder (bara på dem jag tror tycker det är ok):

  Vacker mor och dotter på Stora stranden

  Härligt vårtecken!

   Malven, aka Linda H... ; )

Vi tog en promenad ner till Lilla stranden en dag. När vi kom ner var det blåsigt och typ 5 grader, men helt plötsligt blev det säkert 15-20 grader och vindarna blev genast sköna och ljumma. Hörde i efterhand att nån pratade om Rysslandsvindarna som hade svept över Sverige, det måste varit dem. Superhärligt! Några bilder därifrån:
  
  
   Bästa lekkusinen i världen! Oj, vad roligt Malven hade med W under helgen.

   Vårfräsch moster



   Min favoritbild från helgen!

   Gustaf - alltid redo! För att fiska såklart ; )

   Helgen gick i fotograferingens tecken. Både jag, L och E hade kamerorna i högsta hugg hela helgen. Jättekul att få fota och prata foto med Limpan, måste vi göra snart igen!

  Och till sist, kom ihåg - solen lyser alltid bakom molnen. Det får vara veckans visdomsord ; )

Jag vill verkligen hålla fotograferingen vid liv men har inte haft så många självklara tillfällen, så det var roligt att ha tid och allt sånt i Kristi him. Imorgon har jag ett till uppdrag... men det kanske jag skriver mer om nästa gång. Ska i alla fall bli jättekul och faktiskt riktigt nervöst!

Stor varm kram till er alla!

/C

ps. Förresten, vi har ju haft tvåårig bröllopsdag oxå!! Hurra för oss! Vi firade dagen innan, på söndagen, med att utnyttja den sista bröllopspresenten vi hade kvar, nämligen en takvandring! Jätteintressant och roligt, tack snälla Swiss med familj. Så kul att ha kvar nåt även så här sent. Efteråt gick vi på Grill och åt en fantastisk grillbuffé. Tack farmor och Bertil som var barnvakter! Detta var precis vad vårt lite naggade och småbarnströtta äktenskap behövde och vi lovade varandra att göra nåt ensamma snart igen.
Jag längtar redan, älskling! Puss


Förresten!

Ett stort grattis till världens bästa pappa och morfar!!!

HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!

Snart ses vi, vi längtar : )


             

En liten flicka, så många ansikten

Här kommer lite bilder från ett och samma tillfälle. Jag tycker det är fascinerande hur olika hon ser ut (men det kanske bara är jag som tycker det?).













hm... inser att det nog bara är den förälskade mamman som ser så värst stor skillnad ; ) Blev i alla fall nöjd med flera av bilderna.

Måste ju lägga in några bilder på superpolarna Malven och Elin! De är så otroligt mysiga att se tillsammans, vill bara kramas och pussas hela tiden : )

  Pyjamastjejer fullt upptagna av sina böcker.

  Men man hinner alltrid med en kram!

  Jaha, stod du där!?

Idag har både Ica Maxi och IKEA klarats av av mig och Lilla Finaste, duktigt tycker jag! : ) Och pappan har redan kommit igång med uppborrande av hyllor i badrummet!

Må bäst!

kram


Det där med bordsskick...

Ja, det där med bordsskick är ju ganska relativt... Mammans syn på det går vida isär med Lilla Finastes ; )

Men jag försöker, försöker, försöker tänka att det är bra för den motoriska utvecklingen och allt det där, men ibland är det inte så lätt. Jag menar, kolla här:

Äter man såhär

 

och såhär

 

 

och dessutom såhär

 




så kan inte resultatet bli annat än det här!

  ...och en hel del som hamnar på golvet (men det kan man ju ta som em-snack sen när man kryper omkring och mamma inte har hunnit sopa : )

 

Men det känns liksom rätt ok när jag märker hur KUL det är för M att äta!!

 

 

Lilla Snurpan ligger och sover middag nu. Efter dygnet hos moster har nu nya, effektiva rutiner införts. Härmed är vi buffare!! Har aldrig varit så förtjust i Anna Wahlgren och hennes metoder men efter att moster enkelt sövde M i  resesängen med hjälp av lite buffning i rumpan så har vi bara fortsatt och det har funkat över förväntan! Förutom lite bakslag i går kväll så har det haft 100 % utdelning hittills. Läggningarna tar nu max två-tre minuter, helt fantastiskt. Verkar vara bra att hon får uppleva lite nya takter hos andra, hemma vet hon ju precis vilka knappar hon ska trycka på för att få sin vilja igenom.

Måste ju lägga in några bilder som jag hade tänkt skicka in till en fototävling, men bommade eftersom jag den sista kvällen för inskick var tvungen att ta hand om en klängig och icke-sovsugen Snurpa, så när hon väl somnade vid 23 så hade jag glömt bort tävlingen (detta var såklart pre-buffning! ; ).
Vad tycker ni?

          

Jag hade verkligen fått en inre bild över hur jag ville att bilden skulle se ut, så när jag hittade denna lilla äng av skillor sista dagen för tävlingen blev jag jätteglad. Men det är svårt att få en ettåring att bete sig precis som man vill, så helt nöjd är jag inte, men färgerna blev ju härliga. Glömde nämna att temat för tävlingen var "Porträtt med vårkänsla".

Så, då har jag äntligen fått till ett nytt inlägg. Vi får se när nästa kan tänkas dyka upp...

Stor härlig vårkram!!!



Tillfälligt blogguppehåll, eller...?

Hm, det har känts så svårt att ta mig den tid jag vill för att skriva nya inlägg på senaste, så just nu ligger jag lite lågt på bloggfronten, som ni kanske märkt : )

Hoppas på att leverera nåt nytt snart igen, när tid och inspiration infinner sig, samtidigt!

Vi mår bra. Lilla Finaste avklarade första natten borta från mamma och pappa i helgen. Allt gick galant och moster gjorde ett fantastiskt jobb, med härlig hjälp från W och E. Tack snälla ni!

Kram kram

RSS 2.0