Strålande morgon

En underbar fördel med att sova dåligt och behöva gå upp varannan timme en hel natt pga toabesök och värk är att man får ta del av dessa härliga soluppgångar. I morse fylldes sovrummet av ett nästan magiskt guld-orange ljus samtidigt som fåglarna utanför började vakna och sjunga. En fantastiskt mysig upplevelse som gör mig varm i hela kroppen. Tänkte dessvärre inte på att ta kort (ville helst somna om innan jag blev för pigg), men det får jag göra en annan morgon istället, det lär ju säkert bli fler ; )

Ojoj, lilla Knytet har jobbat hårt med att borra ner sig i bäckenet HELA natten. Har förstått att det är olika men för mig gör det ofattbart ont!! Som knivar som hugger. Hm, försöker intala mig att det inte är så det ska kännas under förlossningen utan den smärtan förväntar jag mig ska vara annorlunda... Låt mig gärna leva i den villfarelsen : )

Planen för dagen är nummer ett, att gå en promenad till återvinningen och lämna skräp och nummer två, att börja skriva adresser på tackkorten efter bröllopet... Tycker ni att det är på tiden?? Vi  är helt förkastliga på att få saker gjorda, förstår inte hur vi över huvud taget lyckades ro i land själva bröllopet! Första halvåret efter bröllopet kunde vi skylla på att jag mådde så dåligt av graviditeten att vi inte kunde göra något, men den senaste tiden har vi inte kunnat skylla på något direkt.. Jaja, bättre sent än aldrig. Vi tycker, tro det eller ej, att det är enormt viktigt att få visa vår tacksamhet för alla som förgyllde vår härliga dag.

Vi hörs senare!

Kram

Sport i min smak

Det är för roligt att blogga! Struntar i att vila, vill i stället slå ett slag för min favoritsport...

Efter gårdagens mycket goda middag hos fina vännerna K och P, genomled ; ) jag den efterföljande fotbollsmatchen (var tydligen nåt kval till VM, Sverige-Portugal) under 90 minuter. Visst kan jag ibland bli engagerad och intresserad när Sverige spelar i typ VM eller EM, men det är inget jag nånsin prioriterar tid för.
Något som däremot får mig att titta i sportTV-tablån är KONSTÅKNING! Denna fantastiska, vackra och känslofyllda sport! Just i dagarna har det varit VM i USA och jag har, tack vare att jag är hemma så mkt nu, kunnat se en hel del. Sverige har haft med tre tävlande: Viktoria Helgesson, Kristoffer Berntsson och Adrian Schutheiss. Den sistnämnde är relativt "ny" och har blivit min favorit. Han har så skön attityd och stil och försöker jobba bort mesigheten från sina nummer med lite tuffare steg och cool koreografi. Se bild:



Svårt att se kanske på ett litet kort såhär, men hans bidrag i årets VM kommer säkert på TouTube snart..

Det absolut viktigaste när man ska se på konståkning är att höja volymen på tv:n och låta musiken bidra lika mycket till upplevelsen som de duktiga åkarnas nummer. Med bra musik och ett kanonåk kan det bli en tårfylld stund... Hoppas jag inspirerat någon!

Kram

Kaffe-krux

Tillbaka från min promenad. Har njutit av att röra på min härliga kylskåpsliknande lekamen och ser fram emot en god latte från Espresso House (stans godaste kaffe, enligt mig). Gissa en gravid kvinnas besvikelse när den laktosfria mjölken är slut!! Försökte muntra upp mig med en sväng i några butiker, men fikasuget var för starkt så jag begav mig till Mezzo (för säkert tredje ggn denna vecka!). Tog ingen bild eftersom ni kan titta tillbaka på den 26/3 för en identisk upplevelse... Har ni inte gjort det än kan jag rekommendera er att äta deras morotskaka, den är fantastisk!

Vad roligt det är med alla era hälsningar på bloggen, det uppmuntrar till att fortsätta! Margareta, kanske vi kan ta en fika i veckan? Vore mysigt.

Ska nu hårdvila en stund innan gästerna kommer.

Kraaam

Dagen D

Så var den här, dagen D, den 29 mars 2009... och inte ett enda litet tecken på förlossning! Jaja, det är ju det här som jag som sagt borde ha kunnat förvänta mig. Men från och med idag känns det helt ok att prova alla olika knep för att få igång processen... även om det tydligen bara är ett som funkar ; ) Tjihoo!!

Tänk, nu är lilla Knytet verkligen helt färdig och redo att möta världen. Jag blir mer och mer sugen på att träffa den lilla krabaten, hur ser h*n ut? Vilka delar av våra personligheter har h*n med sig i generna? Och, framför allt, har den simhud mellan tårna??! : )

Nej, nu ska jag ta tag i den här dagen. G är och jobbar på sportfiskemässan så jag får roa mig själv och jag planerar att ta en riktig långpromenad ner till centrum och köpa mig en caffe latte för att sedan gå hem (det blir inte mycket mer spännande..). Senare kommer finaste vännerna över och ska äta med oss, längtar!

Kram, vi hörs senare

Trevlig fredagskväll

Precis hemkommen efter en mycket trevlig kväll hos mor och far. Jag, G, min kära syster och lilla W var bjudna på en kalasgod gryta och annat gott. Mums!

Middagen följdes av Let´s dance-finalen. Brukar aldrig titta på det men just idag var det rätt kul att se, speciellt Lailas sista nummer, vilken atmosfär!
Lilla W inspirerades av alla danser och vi svängde loss lite där i vardagsrummet. Var jättekul, men jag är ju verkligen lika rörlig som ett kylskåp och blir slut efter en minut. Men dansen uppskattades av alla andra i alla fall : )


Puss på dig lilla kusinen i magen!

God natt alla härliga som är inne och följer min vardag!

Kram Charlotta

Ny dag!

God morgon, god middag och snart god kväll!

Tänk vad härligt det är att leva i en berg-och-dal-bana totalt styrd av hormoner som går i 190 km/h, INTE! Vaknade i morse (ok, förmiddags...) och den första tanken var: "Vad härligt att jag har fått sova en hel natt utan att ha ont av sammandragningar, förvärkar m.m!". Direkt efter kommer det lilla grå molnet jagandes och stannar ovanför mitt huvud och följande tanke blir: "Åh, nej! Inga förvärkar inatt! Bebisen kommer ju aldrig vilja komma ut!!!!" Genast blev livet mycket jobbigare. Och segare! Gårdagens energi känns som en liten tillfällig trevlig historia som aldrig kommer upprepas...

Nåväl, jag har ju börjat lära mig lite grann om graviditetshumöret efter 9 månader så jag inser efter några timmar att det bara är jag själv som kan påverka mitt tillstånd. Jag kliver in i duschen, får på mig lite rena kläder och sätter lite smink på kinderna och livet känns genast lite lättare. Har bestämt mig för att ta en promenad och få andas lite luft, det är nog bra för hjärnan. Skönt att jag inte stannade under det där molnet, det är så överskuggande och trist..

Innan jag blev gravid (och kom in i nionde månaden) har jag alltid blivit så fascinerad över de som tycker att graviditeten känns långdragen på slutet och som klagar på att de bara vill ha UT barnet NU! Har tänkt att det borde de ju förstå, att barnet kommer när det är dags och innan dess borde de bara njuta av livet och koppla av. Beräknat datum stämmer ju nästan aldrig... bla bla bla...
Nu förstår jag dem helt och hållet! Visst, jag försöker njuta av dagarna och koppla av, men den här ovissheten är ju ett rejält irritationsmoment. Det skulle vara ok med mig att gå över tiden tex 10 dagar, OM JAG BARA VISSTE OM DET!! Då behövde jag ju inte vara på helspänn hela tiden och försöka tolka kroppens minsta små signaler. Jag skulle oxå våga göra mer saker med risken att bli slutkörd, för jag vet att jag hinner vila upp mig innan datum x.
Jaja, får väl försöka se det som en övning i tålamod... inte min bäst utvecklade egenskap : )

Vi hörs!
Kram

Mamma-Michellin

Har börjat bli en vana för mig och G att gå ut på en promenad på kvällen innan vi lägger oss. Mest för att "valla" mig, men båda  har nog börjat tycka att det är riktigt mysigt. Jag som inte längre får igen min egen jacka ser ut som en riktig Michellin-gubbe i Gs jacka, men jag är bara glad att slippa gå med magen bar.



Ska lägga mig nu. Det har varit en riktigt bra dag idag! Ny blogg och lite ny energi, kan inte bli bättre : ) Nu väntar ännu en spännande natt, hoppas den blir bättre än igår.
Sov gott!

Härlig vårpromenad

Tog mig ut på en härlig promenad i vårsolen. Hörde på radion att det ska bli flera cm snö imorgon, så jag passade på att insupa den underbara våratmosfären.
 
På mina två varv runt kvarteret hann jag se flera vårtecken, tex de här fina... ja, jag vet inte vad det är men fina var de!




Belönade mig sedan med ett besök på Mezzo, måste ju kolhydratladda... ; )





Avslutade min promenad med en snabbpuss på makens kontor. Ibland är det bra med kontoret nära...



Tack och hej!

Natten

Hm, nätterna börjar bli lite lagom jobbiga nu. Trodde verkligen att det skulle sätta igång i natt! Hade ont och besvärligt, men fick inget mer än för lite sömn.. Det är riktigt trångt där inne nu så när Knytet rör sig känns det ordentligt, det är både mysigt och obehagligt.

Det är den 26:e idag... min dag på familjens långa betting-lista och den verkar ju passera... Tyckte alla andra var så negativa när de röstade på datum in i april, låter väldigt lååångt bort! : )

Nej, nu ska jag ta mig ur sängen (på ett eller annat sätt, får väl rulla... : ) och ta en dusch. Tänk om jag skulle vara modig och ge mig ut på en långpromenad runt kvarteret! Skulle vara veckans upplevelse! Har hittills befunnit mig i horisontellt läge sedan i måndags, börjar ledsna.

Vi hörs!
Kram

Välkommen till min nya blogg!

Åh, nu har jag oxå gjort det! Startat en blogg! Då jag inspirerats av flera nära och kära så vill nu även jag lägga ut mitt privatliv till allmän beskådan.. ; )
Detta kommer vara en blogg där jag/vi håller er uppdaterade om vårt liv de sista skälvandde dagarna innan tekning, men framför allt tiden efter, då vi går från vår trygga, invanda tvåsamhet till att bli tre - en liten familj!

Jag hoppas ni kommer uppskatta att följa bloggen. Lämna mer än gärna kommentarer och hälsningar!

Kram Charlotta

RSS 2.0