Sommar, sommar och sol...

...nja kanske inte riktigt än, men här nere i Halland är det himla nära i alla fall! När jag klev upp idag hade vi 24 grader på altanen. Solen har strålat hela dagen och det har varit nästan vindstilla. Och mamma Mu har knappt varit utanför dörren!! : (
Jag försöker och försöker men hela tiden kommer annat emellan: amning, lite mer amning, blöjbyten, mat till mig själv, åka och fylla på förrådet av Minifom (mot kolikmagar) och en massa mer amning. En stor anledning är ju också att jag kommer upp ur sängen så sent. Malva har haft skriktimmar flera nätter här och vaknat utan att somna om runt nio på morgonen. Då har en snäll mormor eller morfar dragit henne i vagnen några timmar och låtit mig få några timmars sammanhängande sömn (TACK!!!) och jag har stigit upp sent.
Men imorgon, då minsann ska jag komma ut... : )

  Malva på morgonpromenad till stora stranden.

Malva har börjat vara vaken lite längre stunder nu och tittar och tittar med sina underbara, brunnsdjupa blå ögon. Det är mycket som fångar hennes uppmärksamhet, speciellt färger och kontraster, men inget är lika roligt som att möta någons blick och lyssna på när någon pratar med henne, vilket är jättemysigt.

Sätter in en liten nostalgibild på mig, Swiss och magen... Jisses, vad det känns länge sen! Men det är bara fem veckor sedan.



Magen var fin, men innehållet finare!!

God natt, nu ska jag få min skönhetssömn (hahaha)

Härlig dag i Halland

Nu är vi framme i Halland, jag och Malva. Flygresan igår gick jättebra, lillan somnade efter några minuter och sov hela vägen och verkade inte känna av något i öronen eller så.
Framme i stugan var hon däremot lite orolig och ledsen, kände kanske av att vi var på ny plats? Inte de vanliga lukterna och ingen pappa... Men hon somnade efter några timmar och idag har hon varit jättenöjd och mysig.

Igår fick pappa sitt första leende och idag fick jag mitt! Vilken otroligt mysig upplevelse, hjärtat smälter.

Jag skrev ju tidigare att jag hoppades kunna läsa någon sida i min bok när jag kom ner hit... idag har jag hunnit både duscha, äta och läsa MÅNGA sidor i boken när mormor tog ut Malva på promenad i vagnen, vilket slutade med att hon sov som en stock i 4 timmar ute! Så skönt för henne.

               (Titta A, min lilla älskling med uteslutande plagg och filtar från Snoddas!)

Mamma Mu satt samtidigt i solen på altanen och njöt av sin bok och solen.

 Blek, blekare, Charlotta!!  : )

Malva blir mycket väl ompysslad av mormor och morfar som mer än gärna hjälper mig med henne. Härligt att hon får lära känna dem så bra redan från början. Vet själv hur otroligt värdefull min relation till mina underbara morföräldrar har varit och jag önskar att  Malva får uppleva samma glädje.
Och med farmor och Bertil också såklart, dem ska vi också hälsa på och bli bortskämda av längre fram.

Malva har fått så många fina presenter från familj och vänner och vi är så tacksamma! Mycket kläder har det blivit, kul! Det mesta är lite stort ännu, men blir nog lagom till sommaren, så mer bilder på de kommer då. Här nedan är en bild på Lilla Finaste i den härliga bodyn hon fått av mormors kompisar G och H. Tack, igen! "Fem myror"-temat har kommit tillbaka och det är väl alla vi 70-talister nostalgiskt lyckliga över?!



Skriver mer imorgon.

Kram och sov gott.

Äldsta fina kusinen



Sofia och Malva myser. Kortet är taget den dagen vi åkte hem från sjukhuset, Malva är alltså 4 dagar gammal (känns som en evighets sen!).

Idag har vi varit igång hela dagen med flera olika inplanerade aktiviteter. Kul för föräldrarna, men tydligen för mycket för Malva. Hon är alldeles övertrött och kommer inte till ro. Har inte sovit ordentligt på hela em/kvällen. Vi sitter här med ont i hjärtat och dåligt samvete och tycker synd om henne.
Ingen idé att ha dåligt samvete egentligen, dels hjälper det ju inte och dels så är även detta något vi lär oss av, vi känner inte henne än och håller på att komma på hur små barn fungerar. Synd bara att det blir på hennes "bekostnad"...

Imorgon ska Lilla Finaste och jag flyga ner till Halland och hälsa på mormor och morfar. Inte ens fyra veckor och ska flyga för första gången! Hoppas resan går bra och att hon inte får ont i öronen eller nåt.
Nere på landet ska vi njuta av att bli omhändertagna av morföräldrarna, mamman kanske till och med kommer hinna läsa några rader i sin bok...? : )

Jag hoppas kunna blogga lite därifrån och visa lite bilder på härliga promenader på stranden i solskenet!!

Sov gott!

Fina bilder på fin familj



Underbara moster Helena med nöjd Malva


Fina Linnea med trygg famn åt kusinen.


Stolt Wilma! (Helena, snodde bilden från din blogg, tackar så mkt! : )

Har ingen bild på tredje kusinen från fam N-B, men det kommer senare.

Malva mår bra idag, men mamman är trött! Lilla Finaste skrek till 3.20 i natt, verkade ha ont i magen. Typiskt att när jag kastar in handduken och lämnar över henne till en yrvaken pappa så somnar hon nästan direkt... Försöker att inte ta åt mig ; )

Blev en kort blogg idag, återkommer en anna dag.

Må bäst!

Ska det vara så här nu..?

Får ingenting gjort!!!! Dagarna flyger undan i ett stort töcken av amning, blöjbyten, magknip och några få nöjda minuter med magiska se-in-i-varandras-ögon-stunder. Malva vill inte alls ligga själv utan är bara nöjd när hon känner hudkontakt. Mysigt, men handikappande... Jag borstade nyss tänderna (kl är 16.30) och frukosten avnjöts runt halv två. Det var precis så här jag inte hade tänkt mig det! Hon skulle ju nöjt ligga i sin korg och jollra och bara komma upp för att amma var 3-4 timme... Ja, just det! Nu kommer jag ju ihåg, inget blir nånsin som jag tror!! Varken med förlossningen eller nu efteråt. Det blir inte bättre av att jag har rätt ont på vissa härliga ställen som just nu gör att jag varken kan sitta eller gå långt.
Gustaf har börjat jobba igen den här veckan och det känns mer ensamt än jag trodde att ha hand om henne själv. Allt blir ju upp till mig.
Ååååhhh, så där, nu har jag klagat av mig lite. Behövs ibland. Måste nog bara komma in i det här nya livet och bli tillfreds med att det inte är jag som styr längre : )


Här ser ni mig (i min härliga 30-års pyjamas) och Malva som dansar tryckare. Våra försök att få henne lugn till vaggvisor, som vi t.o.m sjungit för magen när hon låg däri, verkar inte alls bita, utan hennes favorit är Norah Jones! Satte på en cd med henne för några dagar sen och hon blev alldeles tyst och lugn. Ja, sämre smak kan man ju verkligen ha! :)

Spädbarn brukar ju få en kal fläck bak på huvudet eftersom de ligger så mycket på rygg och det ser lite roligt ut. Malva ligger nästan uteslutande på sidorna, trots försök att lägga ner henne på rygg, så frågan är hur hon kommer se ut!? Hahaha!! Lägger ut bild på det i så fall.

Må så gott!!

Kram Charlotta

Lugn natt

Ännu en lugn natt! Tjihoooo!!! Jag repeterar: vilken mycket bättre mamma jag är när jag är någorlunda utsövd. Något av alla knep funkar tydligen och min gissning går till Minifom och Semperdropparna.

Dagens aktivitet har varit att titta på handboll. Malvas kusin L har spelat cup i Brommahallarna och vi åkte dit för att titta på en match. Har ni varit på en handbollscup någon gång?? Den ljudvolymen, med rop, visselpipor och högtalarutrop var inte den bästa för en två och en halv-veckors bebis! Föräldrarna blev lite lätt stressade men lilla Finaste toksov. Vi dubbelvek en filt och la om hennes huvud, så ljudet dämpades ordentligt. L var jätteduktig och försvarade tappert sitt mål mot Haninge-jättarna.

Ikväll har jag burit runt lilla prinsessan i hennes bärsjal som hon verkar stortrivas i. De två gånger vi har provat den har hon sovit så skönt i den och jag har samtidigt kunnat ha båda händerna fria till att göra annat (som att läsa Mama och äta godis samtidigt!) vilket känns otroligt befriande. Hon vill inte gärna ligga själv så vi är lite handlings-handikappade på dagarna. Vill egentligen inte "skämma bort" henne så att hon måste bli buren jämt, men än så länge är hon så liten att det känns helt klart viktigast att hon är trygg och lugn.

Fina J! Såg din kommentar, tack men jag har kvar än så länge : )

Malvor
Malvor

Sov gott! Det kommer (nog) vi göra.

Koliknätter?

Vi har varit uppe och vyssjat, sjungit och vankat med Malva mellan 3-8 på morgonen några nätter, men hon har varit otröstlig. Tankarna går direkt till kolik och det bävar vi ju för efter alla skräckhistorier man hör om det. Vi har försökt diverse knep; droppar från Apoteket, viss mat utesluten för mamma, magmassage och bvc:s (och mormors) hetaste tips "rapa, rapa, rapa" och de senaste två nätterna har, ta i trä, varit mycket lugnare! Hoppas, hoppas att det håller i sig...



Fina, fina A, som är vår nya barnklädesleverantör (se länk till hennes blogg i högerspalten), har skickat ett paket till Malva. Det innehöll ytterligare två uppsättningar kläder (vi har redan fått fyra!) och som vanligt helt bedårande fina.



Tack snälla, vi ska prova dem och ge ett utlåtande eftersom du skrev att Malva var test-kanin för den här storleken.

Idag hade vi besök av vår bvc-sköterska, en härlig kvinna med lång erfarenhet och betryggande lugn. Hon vägde lilla Finaste och vi kan gladeligen berätta att hon nu väger 4340 g! Allt annat verkade också bra och vi kunde få svar på alla frågor som dykt upp under de här två veckorna vi varit hemma.

Vi har börjat ta en del kortare promenader, mamma Mu orkar inte mer än så. Det är så mysigt att dra vagn och vi sträcker på oss av stolthet över vårt underverk som ligger däri. Jag längtar så efter att kunna ta riktiga rejäla långpromenader i snabbt tempo, men det tar nog ett tag till.



Härliga Svägis fyllde år idag och vi var där på kalas. God mat och fantastisk chokladtårta! Och framför allt trevligt sällskap! Kusin E höll Malva för första gången och var såå fin och gullig med henne. Kommer bli en kanonkompis/ barnvakt om några år.
Malva vrålsov hela tiden vi var där, vi fick till och med väcka henne för att amma. Likadant har det varit vid andra tillfällen när det är mycket folk runt omkring, hon måste gilla sorlet eller nåt. Ingen på kalaset trodde oss när vi sa att vi bara på vägen dit hade vi funderat på att vända hem eftersom hon skrek och var helt förstörd...

Till sist, en bild på far och dotter efter en lång dag:

  Min familj!

Kram och ta hand om er
C

ps. ett STORT tack till min sjuksköterskevän J som förser mig med mitt nya överlevnadsknark Xylocain... får mig att orka lite till. Och hemleverens dessutom! : )


Tiden går...

Nu var det flera dagar sen jag skrev något, har helt enkelt inte orkat. Vilken tid allting tar!! Det är verkligen ingen bluff att man inte förstår vart dagarna tar vägen, trodde det bara var något småbarnsföräldrar sa...

Jag har inte kommit in i Malvas tider och sömnschema än. Kan bero på att hon inte har några... Sömnbrist är något jag aldrig upplevt tidigare, trodde jag att jag hade det så hade jag FEL! Tur att jag har en undebar man som låter mig få sova ibland mitt på dagen. Jag är helt klart en bättre mamma när jag sovit lite.
Mitt järnvärde spökar säkert också. Sist jag fick det mätt på sjukhuset var det alldeles för lågt och jag har varit dålig på att ta järntabletter, så det hjälper inte min trötthet. Vlken fantastisk svägerska jag då har som ilar iväg och köper blutsaft till mig, du är underbar! Hoppas det bättrar på värdet nu, vill inte se genomskinlig ut längre...

Lilla Finaste har en hel del magknip och det är otroligt jobbigt att stå och inte veta vad vi kan göra. Vilken ångest att se sitt barn ha det jobbigt! Moster rykte ut och köpte några droppar på Apoteket igår som vi provade i natt och de hjälpte kanske lite för hon sov flera timmar i sträck efter det. Hoppas, hoppas hon mår bättre snart.

Igår fyllde älskade pappa G år. Grattis!!! Hade inte kunnat komma ut för att köpa present, men den kommer, jag lovar!

Hoppas kunna blogga lite oftare, men allt hänger på lilla prinsessan, så vi får se när vi hörs.

Kram


Gästbloggare med blomstrande namnavslöjande

                                                 

Hej, det är jag som är Anna Malva Margareta Eriksson! Ni kan kalla mig för Malva.

Igår blev jag en vecka gammal och det firade mamma och pappa med champagne.De passade samtidigt på att skåla för mitt namn som de äntligen tagit beslut om och jag tycker det passar mig perfekt!



Mamma har längtat mycket efter det där glaset champagne under hela graviditeten och njöt nu av varje liten klunk... ända tills hon kom på att hon ju går på starka värktabletter! Jaja, hon sov gott i natt i alla fall : )

Idag har jag haft fullt hus här hemma, det är många som vill träffa mig och krama på mig. Någon som inte hade kramat mig innan, eftersom han varit lite snuvig, är min morfar, men idag fick jag äntligen ligga i hans famn en stund. Vi klickade direkt och jag tyckte mycket om att ligga och titta på honom.

                                                     

Min vackra moster var här på spontanbesök idag. Vi har det så mysigt när vi ses, hoppas det blir ofta framöver!

På kvällen var först A, J och lilla E (liten och liten... hon är ju ett helt år äldre än mig) här och sedan kom O och E. Vad roligt att träffa mamma och pappas kompisar och vilka jättefina presenter de hade med sig till mig. Tack så mycket!

Nu ska jag ge lite jag-vill-ha-mat-signaler till de här hemma, de börjar bli rätt bra på att haja vad jag menar så snart vankas det nog käk!

Sov gott!

Malva

Dagens nyheter: promenad, navelförlust och hormoner

 "God morgon, pappa!" Far och dotter har ett "moment" på morgonen.

Idag tog vi första lilla promenaden utomhus. Vagnen rullade på som den skulle och solen sken, men lilla Finaste var hungrig och missnöjd. Svårt det där att tajma hennes behov... Men vi lär oss nog snart. Hon somnade efter en stund dock. Kändes ovant men häftigt att rulla vagn, vår egen dessutom! Ingen annan liten prins eller prinsessas utan vår dotters. När ska detta stora sjunka in...?



Naveln ramlade av idag. Tur det, lillan luktade inte hallontårta direkt... : )  När den lossnat blev Mamma Mu orolig eftersom det såg lite sårigt ut och fick lite panik över att inte veta hur man gör (var är baby-manualen?? De måste missat att ge oss den på bb). Så, vad gör man? Min första tanke var att antingen ringa sjukvårdsupplysningen eller fina vännen A, jag gjorde det senaste, såklart! Fick erfaret, lugnande svar och allt gick bra. Tack för att du finns!

Hormoner, ja... de lever rövare i mig just nu och livet svänger mellan total lycka och hopplös förtvivlan. Babyblues kallas det visst och brukar ofta infinna sig runt tredje dagen, men de trivs tydligen i min kropp (hormonerna alltså) och ploppar upp när som helst under dygnet. Riktigt jobbigt faktiskt, jag vill ju bara leva i lycka just nu.
Tack och lov hade jag besök av kloka, fina K idag som hjälpte mig att få lite perspektiv på situationen. Vi kom fram till att min brist på sömn och mat inte gör situationen bättre och att jag behöver prioritera det mer. Fantastiskt skönt med vänner som känner en väl och som finns där för mig i alla lägen.


Var bara tvungen att sätta in detta foto, tycker ni inte att hon är lik sin pappa?? Taget på sjukhuset precis innan vi åkte hem. Det här är dräkten vi köpte just för hemgången, tycker den är så fin och lite sportig.

Tack för idag!

Kram

ps. tack snälla Margareta för din kommentar i gårdagens inlägg! Det värmer.

Återbesök

Dagens projekt var att åka på återbesök på bb. Eftersom lilla Finaste gick ner så mycket i vikt första dagarna pga att hon inte orkade äta så har det varit viktigt att ha koll på att den ökar, och det hade den! 3600 g. Jätteskönt, nästan tillbaka till födelsevikten. Det var väl vad vi trodde oxå med tanke på hur ofta hon äter nu! Hon är ett litet matvrak nu jämfört med första dagarna : )

Okej, det här med tidsbegrepp, det är något som verkar förändras totalt! Första gången jag tittade på klockan idag var hon 17.15! Var tog dagen vägen? Amningsdvalan rycker bort ett antal timmar förstås. Men det är väl som det ska, bara ta dagen som den kommer. Fast ibland är det lättare sagt än gjort, jag blir ju lite frustrerad när en hel dag har gått och jag inte gjort nånting. Och då menar jag verkligen det, jag har inte ens plockat undan frukostdisken (dessutom inte ens gjort frukosten, den kom min underbare make in med på sängen i morse). Jag får öva mig i att vara här och nu och njuta av lilltjejens härliga minspel som hon börjat med senaste dygnet.

Måste ta fler kort på dagarna och lägga upp här. Morgondagens projekt?

Sov gott!

Hemma!

Nu är vi hemma! Det är mysigt, skönt och lite läskigt. Vilken lyx på bb att bara kunna trycka på en liten röd knapp för att minuten efter få svar på div nybörjarfrågor. Nu är det bara upp till oss. Hjälp!

Lilla Finaste mår jåttebra. Amningen har verkligen kommit igång, nu äter hom mest hela tiden och över sista natten på DS gick hon upp hela 150 g, duktig tjej! Mycket skönt för mamma och pappas nerver.
Det görs ju en hel del tester innan man får åka hem från bb och lilla tjejen klarade dem alla. Här nedan en bild från hörseltestet.



Innan trodde jag att vi den första tiden hemma bara skulle vilja kokonga och inte lämna lägenheten och absolut inte orka träffa folk, men redan första dagen blev det helt tvärtom. På vägen hem från bb stannade vi till hos farbror med familj och visade upp Knytet för nyfikna kusiner. Därefter åkte vi hem och mamman fick SOVA i tre timmar (med mat paus i halvlek), äta lite mat och bryta ihop totalt ett antal gånger (antar att tredjedags-hormonerna var lite försenade hos mig). På kvällen åkte vi hem till moster Helena med familj. Där var oxå mormor och morfar och vi åt lite tidig påskmiddag eftersom S och L inte kommer vara hemma nästa helg. Det var precis lika fantastiskt gott som vanligt!
Otroligt roligt att se Finaste med sina underbara kusiner som alla tre verkar förtjusta i henne.

Så, första dagen blev inte som jag trott, men den blev väldigt bra. Bara mysigt att umgås med familjen och alla förstår ju om man vill gå undan och vila eller så. Däremot blir det nog bra med några lugna dagar nu, så att det blir en bra balans.

Nu ska jag och Finaste mysa medan pappa är på fotboll!
Kram


Tre dagar av lycka och andra känslostormar

För några timmar sedan blev lilla Finaste tre dygn gammal. Konstigt, det känns som om hon varit här mycket längre. Kan ha något att göra med att man hinner uppleva så många fler av dygnets timmar om man låter bli att sova...

Det har varit några fantastiska dagar med allra mest glädje men oxå lite oro. Lilla Finaste har varit lite slö och vi har haft problem att få henne att vakna för att äta, vilket gjort att hon fått ännu mer energibrist och blivit ännu slöare. Idag har vi  jobbat hårt för att få henne att äta oftare och hon har hittills varit piggare, skönt. Läkarna hittar heller inget fel och det är ju jättebra men oxå lite frustrerande när vi känner att det är det.
Hur som så har detta gjort att vi stannar en natt extra på DS, men vi hoppas att natten går bra med amningen såvi får åka hem imorgon fm. Tänk, vi ska få ta hem henne!

Vi har haft besök av farmor & Bertil, mormor & morfar och moster Helena. Vi njuter av att stolt få visa upp vårt underverk och de verkar blivit lika förälskade som vi i henne.

Sov gott!


Välkommen till världen!



Den 31/3 kl 18.24 föddes vår dotter. Hon är ett mirakel och båda färäldrarna är totalförälskade i henne!!

Förlossningen var intensiv men helt normal. Mamman var rätt medtagen efteråt, men vi har blivit så otroligt väl omhändertagna här på DS så det kunde inte blivit bättre.

Namn är inte valt än, vi håller på och smakar på några olika alternativ, så vi får be om att återkomma med det.

De två första dygnen har ägnats åt många blöjbyten, ännu fler upptorkade spyor och några amningsförsök. Det verkar som om mamma och dotter börjar förstå amningstekniken nu och det känns väldigt skönt.

Tack för alla sms-hälsningar och mail!!! Härligt att så många gläds med oss.

Sätter in lite bilder nu, men skriver mer senare.

Kraaam från familjen Eriksson



Två trötta hjältar


RSS 2.0