Nöden har ingen lag

Var som sagt på pedikyr i dag och farmor var med för att dra Lilla Finaste i vagnen under tiden. Malva sov när jag gick in salongen, men efter bara några minuter hörde jag bebisskrik och de kom tillbaka. Hon var hungrig! Och eftersom jag ju var där för att få pedikyr så skulle jag ha pedikyr, så det vara bara att anpassa sig:

  : )

Vilket mysigt ställe jag var på!! Sparadiset på Östermalm. Mycket mysiga lokaler och trevlig personal. Kommer absolut kunna återomma i framtiden.

Dagens framsteg på Malva-fronten: hon gnuggade sig i ögat när hon var trött!! Betyder ju att hon styrde handen lite medvetet! Inget livsomvälvande för någon annan, men stort här i bebiskokongen.

Måste ju redovisa uppfyllandet av mitt löfte från igår. Jag tog mod till mig och provade klänningen idag! Dragkedjan gick nästan ända upp... : (  Kanske, kanske att det går om Gustaf hjälper till... Han är på derbyt just nu (usch! är orolig), men jag haffar honom så fort han kommer hem igen.

På återseende!

Bra "pappapoäng"!

Ja, vad säger man?! När fina kompisen mailar för att tipsa om hörselkåpor för barn inför stundande bröllopsfester och sparkdräkter med spf 50 inför sommarens agressiva strålar, då blir man varm i hjärtat! Speciellt då han inte än har barn själv, DET är pappapoäng!! Så, se till och gift er snabbt nu och sätt igång, Malva behöver fler kompisar...

Kraaaam

Glad tjej



Hej och hallå!

Idag har det varit ännu en bra och mysig dag i mamma-baby-världen. Malvas leende är så underbart och hon riktigt slösar med det nu för tiden.



Vi var på första träffen med föräldragruppen idag! Åtta mammor och en pappa och åtta barn var samlade på bvc och gjorde några trevande försök att lära känna varandra. Jag ser verkligen fram emot att träffa mammor i samma sits för att höra hur andra har det och för att få tips och trix hur andra löser sina små problem i vardagen med de små. Och såklart för promenadsällskap!! : ) Verkar vara den viktigaste aktiviteten i en mammagrupp...

  Sötnos med t-shirt anno 1979. Har alltså burits av två skönheter...! ; )

Imorgon ska jag gå på pedikyr! Vilken lyx, va?! Farmor är så snäll och ska promenera med Lilla Finaste under tiden.
Det blir kanon med fina fötter nu inför alla bröllop vi ska gå på! Hm, jag har fortfarande inte vågat prova klänningen jag har tänkt ha på lördag... Måste ta tjuren vid hornen och sluta skjuta på det... Känns inte lockande, är nästan säker på att den inte passar än : ( Ok, härmed är det slut på förhalandet, jag lovar er att prova den i morgon! Nu kan jag inte smita...

Sov sött!
C

Nyaste lilla prinsen på Råsundavägen

Välkommen till världen Filip!
Idag har vi träffat Fredrik och Sofie och deras lille Filip som föddes den 7/5. Vilken liten näpen en. Malva ser ut som en jätte bredvid honom! : )



  Blivande lekkompisar? Hittade varandras händer, såå gulligt (jaja, det var säkert inte avsiktligt, men vi vill gärna tro det! : )

I övrigt har vi haft en fantastisk dag. Lilla Finaste har varit väldigt nöjd och glad och både sovit och ätit bra. Vilken härlig känsla efter några jobbig veckor. Jag har sedan i torsdags slutat helt med mjölkprodukter och kanske, kanske, ta i trä, är det det som gett effekt...

Malva har börjat inse att hon kan styra sina stämband lite och då och då kommer det små höga utrop. Härmar man då henne tittar hon på en och spricker upp i ett jätteleende, någon pratar med mig!
Idag har jag oxå varit med om första tecknet på att hon börjar hitta sina händer. Hon satt i babysittern och hade babygymet framför sig och jag var i rummet bredvid. Helt plötsligt hörs ett klonkande ljud och jag inser att det betyder att Malva måste skapat det genom att slå till en av leksakerna. Jag går genast in till henne och ser henne göra om det flera gånger, med en mycket nöjd min. Fick t.o.m med det på kort.



Stor kram i sommarvärmen!

C

Min familj!



Världens finaste man och dotter!!  (Sorry, älskling. Kanske inte din bästa hårdag, men ni är ju så mysiga här! : )

Lilla W och Gustaf

  Kompisarna!

Long time no see!

Halloj!

Ojoj, nu var det länge sen jag skrev! Jag har lagt bloggandet på paus under en vecka pga att det varit så mycket annat och att Malva har vart mycket ledsen och "krävande" eftersom hon har ont i sin lilla mage. Provar nu att helt utesluta mjölk ur min kost för att se om det hjälper...

Jag tror jag ska göra så att jag skriver lite kortare varje gång, så blir det kanske fler inlägg. Prestationskraven sjunker nog lite om det inte behöver vara så himla mycket. Jaja, vi får se om jag klarar det, det är ju så kuuul att blogga att jag inte har så lätt att låta bli. Om inte annat kan jag ju öka på bildinläggen, de talar ju också för sig..

Igår var vi hemma hos moster, E och lilla kusinen W. De bjöd in till söndags-tacos, omedvetna om att det var vår bröllopsdagsmiddag! Tänk att det var ett år sedan vi gifte oss! Vi har varit man och hustru under ett år då mycket har hänt, så det känns som om det var minst tre år sedan nu.
Vi hade planerat att fira lite, men fick upptäcka ännu en gång hur livet som förälder inte alltid blir som man tänker sig, mycket pga de två T:na, tidsbrist och trötthet. Istället gav vi varandra varsin puss och konstaterade att vi var lyckliga över att vara gifta med varandra. Det är också kärlek! Kärlek på ett nytt sätt...

 

Varma, kärleksfulla hälsningar

C

Härlig dag!!!

Åh, idag har jag haft en så härlig dag! Lilla prinsessan har sovit bra, ätit bra och varit riktigt harmonisk. Så har det INTE sett ut sista dagarna, så det var en skön omväxling. Vad jag njuter när hon mår bra!

Tog båten ut till Fjäderholmarna för att möta upp J och hennes trevliga vänner, det var nämligen J´s möhippa! Vi åt fantastiskt gott och satt och njöt av utsikten och kluckandet från vattnet alldeles bredvid bordet. Jag kunde faktiskt äta i lugn och ro och föra flera hela hela konversationer under em, jag hade nämligen barnvakt! Fantastiska mormor och morfar följde med till Fjäderholmarna och drog vagn (och bar en hel del!) så att jag kunde slappna av. Med bara ett par amningsavbrott så flöt allt på ursmidigt. De är för gulliga och generösa med sin tid! Tack från oss båda.
Vi var på restaurangen Rökeriet och maten där var verkligen kanon, den kan jag rekommendera. Dessutom hade vi tidernas underbaraste kypare!! Vi fick oss några härliga skratt- och fniss av honom och det bästa var när han kom och hällde upp vin i allas glas för han ville att vi skulle in och skåla med svensexe-gänget i rummet bredvid, främst för att han tyckte att det var så fräscha killar där! : ) Underbart!

Kvällen har självklart gått i schlagerns tecken. Finaste A komm hit med lilla E och vi såg festivalen tillsammans, eller vi hade den på i bakgrunden och satt mest och babblade, som vanligt : ) Kul med sällskap då G är på svensexa.
Tänk, den här tiden förra året var vi i full gång med egna (och andras!) svensexor och möhippor. Jag hade en sån underbar hippa som jag aldrig kommer glömma. En rolig och intressant dag med bästa vännerna och familjen i världen!! Syrran, är du fortfarande sugen på poledance-träning?? Jag är på så fort jag kan : )

Som jag nämnde tidigare har de senaste dagarna inte varit så lätta med Malva. Hon har varken ätit eller sovit bra. Igår kunde hon bara inte komma till ro på kvällen och hon somnade inte förrän 02.00. Det var pappa G som till slut lyckades, han la henne på sin skötbädd, som nu hittas på vårt köksbord, och satte igång köksfläkten på högsta läget. Hon somnade som en stock!! Susande ljud sägs ju påminna dem om ljud innifrån magen och det lugnade ju henne märkbart. Vi vågade knappt ta henne därifrån i fall hon skulle vakna, men sen sov hon djupt och vaknade inte förrän 08.30 (i våra sängar alltså!). Hon måste varit helt slut, stackarn.

Det blev dåligt med bilder idag, men här kommer en på Malva när hon har sin pappas härliga tröja från när han var spädis för hundra år sen. Den är så fin tycker jag, men börjar bli lite liten... (detta var strax innan köksfläkten drogs igång :)



Hoppas ni har en härlig försommarhelg!

Kraaam C

Ny erfarenhet

Halloj!

Har haft en trött, men skön dag idag. Vi låg och drog oss i sängen Malva och jag ända till lunch då Gustaf kom hem och farmor hälsade på en kortis. Gustaf kommer komma hem på lunchen ett par gånger i veckan för att dels vara lite sällskap och dels för att ta Malva en stund så att jag blir avlastad. Det känns kanon och har varit jättebra, även om det bara är en knapp timme.

På em laddade jag för att gå en promenad runt Sjön. Malva var nymatad, nybytt på och sömnig och jag tänkte att "nu kommer det bli en skön, lång lur i vagnen för henne, jag kanske t.o.m. kan köpa en latte och sätta mig på en bänk i solen och läsa lite i min nya Mama-tidning!". Jo, en bänk satt jag på, men det var i skuggan mitt i blåsten och anledningen var att Malva ville äta NU. Har ingen vana att amma utomhus, ensam men tänkte att kan andra så kan jag (Linda, tänkte på ditt inlägg på er blogg : ). Och det gick riktigt bra! Visst, mina fingrar höll på att förfrysa (ingen fara med lilla Finaste, hon var säkert inlindad i diverse filtar), men i övrigt gick det toppen. Trodde kanske Malva skulle reagera och bli orolig, men hon låg så bra där och åt och åt. Tyvärr ville hon inte somna om efteråt och blev tvärförbannad på vägen tillbaka, så det var bara till att gå hem. Ingen latte idag alltså, jag rapporterar när det lyckas.

 En ny erfarenhet att bocka av på listan över sånt som funkar.

Jag har ju glömt berätta!! Malva har en ny favoritlåt. Det är inte vilken som helst, utan en sång skriven och framförd av mammas och mosters sommar-idol Lasse B!! : ) Vet inte vad den heter men det är den där "Han tog av sig sin kavaj...". Hon blir först alldeles tyst och lyssnar och sen spricker världens underbaraste leende upp och hon "dansar" med hela kroppen (=sprattlar hejdlöst). Hur härligt som helst. Skönt att hon visar på sin goda musiksmak redan : )

  Hann inte få med något av de riktiga leendena, kameran är lite seg, men ni ser ju att hon njuter!

Lägger till sist in en bild på en annan (blivande) mamma som just nu omsorgsfullt förbereder för årets små dunbollar:

  Härliga syner på en vårpromenad!

Sov sött!

Saker man ser på en försommarpromenad...

Igår gick jag för första gången runt Sjön. Ambitionerna har funnits där tidigare, men jag har aldrig fått till det. Delvis eftersom jag inte kunnat gå så långt förrän senaste veckan och det känns sååå skönt att börja få tillbaka sin kropp lite grann.
Det är ju härlig försommar och jag passade på att ta lite bilder på sånt jag passerade under min promenad:

 
Fantastiskt träd som jag blir lika förundrad över varje år, vilken färg!


En jättehägg, gissa om det doftade gott att gå förbi den?! Jag älskar häggen, blir alldeles pirrig i kroppen när den börjar blomma och dofterna påminner mig om att solen och ljuset är här igen.


Denna vy skådade mina ögon strax efter att jag passerat en pyspunkad liten gummibåt tjugo meter innan. Det luktar svensexa, eller vad säger du O?  : )  Hahaha, jag har sett bildbevisen... Du måste vara en hejare på att ro!

Idag har jag och Malva varit på mitt jobb och hälsat på. Det var jättekul att träffa alla och jag var så stolt när jag fick visa upp min lilla skatt! Hon fick så fina kläder i present, tack för dem! De blir kanon till sommaren.
De har byggt om och renoverat i lokalerna på jobbet och det var så fräscht och fint. Det behövde vi verkligen, ett lyft av miljön så att den matchar vår kompetens, eller vad säger ni tjejer?! : )

Efter en fråga som ställdes av underbara Lilla M (måste uttalas med tysk brytning á la drottning Silvia...) så tänkte jag bara klargöra att om ni tycker bilderna är små och svåra att se på, så förstoras de om ni klickar på dem. Bra, va?!

Lilla Finaste och jag har haft en del problem vid amningen de senaste veckorna av och till och det har gjort oss båda frustrerade och ledsna. Jag gick in på Amningshjälpens hemsida (efter tips från fina A) och hittade en intressant text om att spädisar kan ge precis den reaktionen som Malva gett, orolig och sparkar och viftar och skriker vid bröstet, och att det oftast har att göra med mammans känsloläge. Stress, oro, nervositet och trötthet spelar en stor roll och dels känner barnet av det och påverkas självt, dels sänker det oxytocinnivåerna (hormon) i kroppen som i sin tur gör att mjölken inte rinner till lika bra. Nu vet jag ju inte riktigt vad som är hönan och vad som är ägget, men jag kände mig träffad för om jag tänker tillbaka på de tillfällen som det strulat så har jag varit stressad och uttröttad. Så, idag har vi ammat i största möjliga lugn och ro och mamman har försökt slappna av och vara här och nu och DET HAR FUNKAT!!!! Jag känner mig så glad och hoppas, hoppas att det blir lika bra imorgon.

  Nöjd och mätt bebis

Vad svårt det är att hitta tid för att blogga. Jag vill så gärna göra det oftare, men det kanske inte kan bli varje dag nu direkt (speciellt nu när jag inte gör det medan jag ammar! : ) men jag återkommer så snart jag kan.

Må bäst allihop och ta hand om er!
 Sov gott

Saker och ting börjar ordna upp sig!

Hej och god morgon!
Jaja, klockan är 11 men jag har faktiskt varit uppe sedan 9 i morse! Och lilla Finaste har sovit sött så jag har kunnat äta frukost och fixat lite ärenden alldeles i fred. Om jag lär mig tajma hennes sovstunder då coh då så kanske jag kan få lite gjort ändå... Jag vet att alla säger att man ska passa på att vila när barnet sover, men det känns inte realistiskt, det finns ju en hel del saker som faktiskt behöver bli gjorda om man vill ha en dräglig vardag (och då menar jag inte städ och tvätt, utan viktigare saker).

Vi har ju länge haft problem med läckande duschkabin som lett till mögel i fogar och annat trist och trodde nog aldrig att vi skulle få till nån annan lösning. Speciellt inte vår drömlösning, att ha BÅDE tvättmaskin och badkar (det har nämligen snabbt visat sig vara två riktigt värdefulla attribut i ett spädbarnshem!), men nu är det fixat!! Vi tackar vår värd för den snabba och mycket lyckade insatsen!
Här är resultatet. Jag visste inte att det fanns så små badkar innan, 105 cm långt/kort... Visst är det gulligt?!



Jag har sagt det förr, men måste bara upprepa det igen: tack och lov för vår bärsjal!!  Den är helt fantastisk och möjliggör för en stunds bloggande då och då, även när Malva vägrar vara på större än 1 mm avstånd från mig. Så här kan det se ut:



Nu verkar Malva vakna till inne i sovrummet, så om allt går som jag vill är vi ute på en promenad om ca en timme. Det är ju strålande sol och klarblå himmel, ut och bunkra upp D-vitamin!!

Ha en härlig dag!

Kram C

Astrid Lindgren

Under tiden jag skrev föregående inlägg tog Gustaf tempen på lillan, eftersom hon varit lite rosslig i bröstet de senaste dagarna så vi ville kolla det. Hon hade 37,7. Gränsen för feber för såna här små går vid 38, så jag ringde vårdguiden och sköterskan tyckte att vi skulle åka in till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Pulsen steg rejält för både mamma och pappa, och Malva var mest olycklig eftersom hon inte kunde äta. Hon låg vid bröstet och började äta flera gånger men efter någon minut gallskrek hon och bara vred sig åt sidorna. Så vi åkte in.

Efter ett par timmar fick vi träffa en läkare som konstaterade att hon har någon luftrörsinfektion som gör det slemmigt i halsen och bröstet, men det var inget de behövde kolla vidare, utan vi fick åka hem med instruktioner om att låta henne ligga lite högt med överkroppen och att vi inte skulle tveka att återkomma om det blev värre. Tydligen kan luftrörsinfektioner bli både bättre och sämre ganska snabbt, så vi måste vara uppmärksamma på att hennes andning funkar...
Usch, vad svårt det har varit att sova i natt. Vi har vaknat hela tiden och kollat att hon andas bra.
Det känns inte alls bra att hon har fått nån infektion redan nu, fem veckor gammal. Det här är ju inget farligt som det ser ut idag, men det är så tråkigt att hon ska behöva ha något jobbigt över huvud taget.

Idag har hon sovit i princip hela dagen. Är så trött att hon inte äter så mycket heller. För en vuxen är det ju bra att sova när man är sjuk, hoppas det gäller för henne oxå. Att kroppen läker sig själv då.

Ja, jag förstod ju att vi skulle hamna på Astrid Lindgren nån gång, men inte så snart. Hoppas det dröjer tills nästa gång.

Må så gott!

C

Ingen liten bebis...

Halloj!

Idag har vi varit på bvc igen. Nu har lilla Finaste korsat 5-kilosgränsen! Dagens vikt: 5055 g, längd 58 cm, huvudomfång 38 cm. Som vår bvc-sköterska sa "hon är ju ingen liten bebis"!!! Va?! Var är min lilla spädis??? Snyft, mamman har lite sorg över tidens naturliga förändringar... Tur då att det händer så mycket med Malva i hennes utveckling nu, så att det samtidigt är väldigt roligt att hon blir större.

Just nu ligger hon på mage på golvet och tränar nacke och rygg : ) Hon ligger skönt på fina filten som kusin L gjort i slöjden (den påbörjades tydligen redan i september förra året efter graviditetsbeskedet! Inte ett öga torrt.).

Nybadad tjej!

Hej och hallå!

Det blir ett kort inlägg idag, lilla prinsessan har varit ledsen och skrikit hela kvällen men har nu en kort paus, så jag passar på. Ett bad gjorde henne lugn och nöjd en stund. Vi har faktiskt varit lite försiktiga med att bada henne för att hon inte ska bli torr, det har bara blivit av två gånger tidigare. Denna gång var det absolut nödvändigt sedan vi råkat lukta henne bakom öronen... : ) Hon njöt i stora drag så det måste nog bli av oftare nu.


Nöjd och glad prinsessa på sin favoritplats, det provisoriska skötbordet på tvättmaskinen.

Vad jobbigt det är när hon skriker och är ledsen. Har oftast ont i magen som det bubblar i och spänner om och det värker i hjärtat att se henne otröstlig. Dessutom är det ju jobbigt! Jag håller på att få tinnitus, måste nog plocka fram öronproppar när hon skriker som värst.
Det är helt otroligt hur tankarna och känslorna svänger med formen på Malva. När hon är lugn och nöjd tänker jag att "nästa gång hon får en skrikperiod ska jag ta det lugnt och ha tålamod, jag vet ju att det går över, det är egentligen inte så farligt". Men när jag väl är där, mitt i stormen, är de tankarna totalt bortglömda och jag oroar mig och blir uppgiven. Tack och lov att jag har en sån klok och bra man som försöker lugna mig bäst han kan. Oftast lyssnar jag oxå...

Varma kramar
en trött Mamma Mu (börjar förstå vitsen med att det är just en mjölkko som heter Mamma Mu... : )

Hemma igen

Halloj!

Är nu hemma igen sedan i fredags. Tillbaka till vardagen, kommer sakna den fullständiga markservicen med lagad mat, diskad disk och barnvakter 24-7. Men mest det trevliga sällskapet och det underbara kontaktskapandet med Malva. Tack snälla mamma och pappa för en skön, välgörande "semester"!!

 Malva med morfar och mamma på Riccardo´s, Sveriges bästa glassbar.

Men - borta bra men hemma bäst. Det är väldigt skönt att vara hemma hos Gustaf igen och Malva verkar känna av att vi är hemma, eftersom hon varit så lugn senaste dagarna (har haft flera jobbiga skrikperioderpå sistone och gjort mamman orolig och tinnitusskadad : )

Idag var moster H och lilla W hemma hos oss. Vi tog en promenad och åt lunch på Gröna stugan.. Mycket trevligt! W är så fin med sin lilla kusin. På väg hem hade båda de minsta tjejerna slocknat på varsin axel, det är krävande med långpromenad och höga doser frisk luft!



Söndagen ger blandade känslor. Dels känns det tråkigt att Gustaf ska jobba imorgon och inte kommer vara hemma med oss, dels ser jag fram emot att ha mycket ensam-tid med Malva för att fortsätta lära känna henne. Hon är ju verkligen en helt ny individ som jag måste lära mig allt om och bästa sättet att göra det tycker jag är genom att vara ensamma hemma i lugn och ro och "kokonga". Jag får rapportera under veckan hur det går och vilka framsteg som görs. Det största och roligaste just nu är hennes  härliga vakna stunder med sökande, nyfikna blickar och mysiga leenden.

Det här kortet togs i morse:



Sov gott och dröm sött!

Charlotta

RSS 2.0