Veckan som gått

Hej!!

Hoppas ni alla har det bra i sommarvärme och regnoväder.

upptäckte att jag varit dålig på att ta kort sista veckan, så det blir en bildlös blogg idag...m : (

Vi har det oförskämt bra! Jag njuter så av att vara tillsammans alla tre och BARA VARA. Jag brukar tycka att det är svårt att koppla av och bara ta dagen som den kommer, men just nu är jag verkligen inne i det. Är avslappnad och glad och kommer ihåg att då och då stanna upp och bara dofta på sommaren.
Beror säkert på att min "ledighet" är så lång, jag behöver inte gå tillbaka till något jobb i augusti. Iställer funderar jag på att ta nån sista minutenresa för att förlänga sommaren och åka och hälsa på familjen på västkusten m.m. Så underbar och lätt som Malva är nu så känns det som om vi kan hitta på precis vad vi vill i höst och vinter (får väl se... allt kan ju ändras över en natt, det har vi lärt oss).

Senaste veckan har varit riktigt lugn. Vi var ensamma några dagar och fick en del gjort här hemma, sen kom J och M upp ett par dagar och det var verkligen supertrevligt! Även vädret lyckades vara skapligt och det är ju alltid roligare när man har gäster.

Eftersom Malva har gnagit så mycket på händerna, verkat haft ont och dreglat enormt har vi trott att hennes tänder är på väg. Så när vi lyfte på överläppen för att titta om vi såg något, ser det precis ut som om tänderna håller på att komma rakt ut ur tandköttet, på framsidan! Gissa om vi blev oroliga och började se bilder framför oss hur vår söta, fina dotter om några månader kryper runt med världens hästbett! Vi ringde bvc i närmaste byn och fick en tid (ville oxå väga henne då jag tycker hon ätit så dåligt på senaste). De skickade oss vidare till Folktandvården och där fick vi träffa en tandläkare som konstaterade att hon har små cystor i munnen. Vätskefyllda, ofarliga cystor som ska försvinna så småningom. Vi kunde andas ut, även om det för några sekunder knöt sig i magen när han sa ordet "cystor"...
Vikten var för övrigt inget att oroa sig över och hon hade vuxit 3 cm!! Men jag litar inte helt på deras mätning med instrument från krigstiden... ; )

Igår somnade Malva för första gången själv i sin säng (fina resesängen vi fått låna av moster!). Ett litet steg för mänskligheten men ett enormt steg för fam Eriksson!! : )
Jag har varit så nervös för hur svårt det kommer bli att få henne att sova i egen säng och hade tänkt att vi skulle sätta igång med det först efter sommaren, när vi kommit hem och allt var tillbaka i vanliga lunken. Men så kändes det bara som att "nu är det dags!" och jag provade att lägga ner henne i sängen fösta gången när hon skulle vila på dagen. det tog ett par minuter, så sov hon! Jag var så förvånad och stolt. Funderade på om jag skulle göra likadant på kvällen när hon ska sova för natten, men var helt övertygad att det nog var för mycket för henne, det här måste nog ske stegvis... Men jag provade och även då gick det bra! Hon är lite undrande när jag lägger ner henne och förstår inte först vad hon ska där och göra, men efter en stund slappnar hon av och somnar, med två, tre eller sju fingrar i munnen ; )

Vändningsförsöken fortsätter... Hon kämpar och kämpar.

Jag har joggat i dag igen! Åh, vad stolt jag är, känner mig såå duktig. Det gick riktigt bra, fast jag hade väldigt ont i knäna. Har fått ont i flera leder efter förlossningen, känner igen det från vänner som oxå haft ont, och det är ju trist. Trodde att alla krämpor skulle upphöra när man krystat ut ungen!

Nu har vi en dag ensamma igen, sen kommer bästa grannarna upp och även Tarzan med familj! Ser så fram emot det, ni är hjärtligt välkomna.

Stor kram, ta hand om er och njuuuut.

  Hittade en bild från någon vecka sen!! Vi hoppas på att vädret bättrar på sig så vi kan ha fler så här mysiga dagar på stranden : )

Margaretadagen!

Hej, hallå!

Idag har Malva haft sitt livs första namnsdag, det är ju nämligen Margareta idag! Hon heter Anna Malva Margareta och Margareta har hon fått efter farmor och mormors mor. Grattis, grattis!!! : )

Efetrsom dagen sett ut så här...



...så har det blivit mycket sånt här..

  ...mys och gos i soffan (och en hel del gnagande på fingrar och händer hos en av oss).

På kvällen följde vi med pappa G och tittade på AIK-Gais på en sportbar inne i stan, Malva självklart iklädd supportermössan! Detta var alldeles för sent för Malva egentligen, hon lägger sig runt 20 och det var då matchen började, men vi ville se hur det gick och hur det kommer gå imorgon. Hon var trött men glad nästan hela tiden, men mot slutet tyckte hon inte alls att det var nåt roligt. Dessutom, vet ni hur svårt det är att hindra en bebis från att titta på tv när det sitter säkert 20 tv-apparater i samma lokal?? Helt omöjligt!! Hon var överlycklig, älskar att titta på tv, men vi jobbade hårt på att avleda uppmärksamheten : )

Förresten, jag joggade igår!! Första rundan och det gick riktigt bra. Hade mycket mer ork än jag trodde, ändå kunde jag inte springa så mycket som jag ville. Nya, för mig aldrig förut erfarna, problem har dykt upp efter barnafödandet... Kan väl bara säga att jag behöver en sport-BH NU!! :  )
Skönt att ha gjort första rundan, då brukar inte den andra göras lika motvilligt.

Stor kram, ta hand om er!
C

En sömnig dag med välbehövligt lugn

Goddagens!

Idag var första dagen på ganska länge som vi återigen är ensamma här uppe. Vi har haft fantastiskt mysiga och roliga besök och trevligt sällskap. Tack för att ni har tagit er hit upp för att umgås med oss!
Men det ska inte stickas under stol med att vi nu behöver ha några dagar ensamma och bara vara lilla familjen igen... innan nästa besök! : )
Dagen har varit lugn och lite seg, vi gick upp vid 11 och har inte gjort många knop.
Lilla Finaste har tagit några lurar, en i vagnen med sin kompis Sniffe (döpt av kusin Wilma). Bilden är inte monterad, hon somnade faktiskt kramandes sin favoritkatt!



Jag tog min dagliga promenad till brevlådan, ca 5 km, och Gustaf passade på att föreviga det när han varvade mig på väg till båten för att fiska. Det är så skönt att ta den här promenaden att jag nu riktigt längtar efter det på dagarna. Brukar gå på sen-em oftast, eftersom det är alldeles för hett uppe på vägen under dagen..
Fick bekräftat att jag håller ett bra tempo oxå när Gustaf var förvånad hur långt jag hunnit innan han var i kapp mig : ) Det har börjat rycka i jogginglusten, så när som helst...



Annars har vi myst mest idag. Malva är så underbart glad hela tiden och vi är så förundrade över henne att vi bara iakttar och njuter.




  Det är så nära, nära... Hon kämpar men kommer inte helt runt.

  Hade bild i förra inlägget på en body Malva fått av mormors kompis K. Här är hon, iklädd en body som Malvas mamma fick av samma K, när hon var ca 3 månader. Retro!

Just det, dagen har inte bara varit lugn och harmonisk... Drabbades av ett riktigt fobianfall ikväll när jag hittade en stooor vidrig spindel på väggen i sovrummet. Hyperventilering, svettningar och hysterisk gråt var några av ingredienserna. Usch, det var jättejobbigt! Och värst var att jag skrämde Malva, vi var ensamma hemma, så det tog ett tag innan jag vågade mig fram för att ha ihjäl den och när jag smällde den skrek jag till och då blev hon jätterädd. Jag måste ta tag i det här i höst, så här kan vi inte ha det. Jag som var så stolt att det gått så bra i den här spindelhålan i år, men de andra har varit mycket mindre...

Sov gott, vi hörs!

Kram från spindelhataren

Sommar, sommar, sommar!

Hej!

Idag har vi haft riktigt sommarväder igen, härligt! Vi har besök av Fam L-W så nu har vi en ännu yngre bebis här. Lille Filip har vuxit och utvecklats så mycket sen sist och är en liten charmkille.



Vi har haft mycket besök här på sistone. Malvas mormor och morfar var här några dagar och det var både efterlängtat och roligt. Både de och Malva njöt av att ses och kramas och mysa tillsammans. Vi fick även en del hjälp på tomten och i huset vilket verkligen uppskattas! Ofta har vi svårt att få ändan ur och det blir ju lättare med draghjälp.

Fina vännerna Anna och Jörgen med lilla Elin sov oxå över en natt på väg ner från Skellefteå, alltid mysigt att träffas.

Därefter kom Malvas farmor, Bertil och kusinen Engla, även det mycket roligt såklart. Härligt att så många vill komma hit och träffa oss, men framför allt Malva!

   Kusinerna!

Malva har sett lite rolig ut de senaste dagarna då hon haft mössa på sig dygnet runt. Vi håller nämligen på att behandlar skorven hon har i hårbotten. Som tur är verkar hon inte störas av den.

Malva har blivit så stark i nacken, man behöver nästan inte hålla en hand bakom längre. När hon ligger på mage nu kan hon ligga kvar flera minuter och verkar riktigt gilla att få ett nytt perspektiv på världen.



Hm, fick ny, oroväckande information av mamma när hon var här. Jag fick tydligen tänder när jag var 3 1/2 månad!! Och vi som undrat varför Malva dreglar så mycket och hela tiden suger och gnager på sina händer... Hoppas, hoppas att det dröjer lite till. Att hon kan bitas har jag redan fått erfara och tanken att hon ska göra det med några sylvassa gaddar vill jag helst inte tänka! : (

Vår fina, fina tjej!! Hon är så glad och harmonisk just nu och det är en fröjd varje dag att få vara med henne och se hennes små och stora utvecklingssteg. Nästa stora grej blir nog att hon kommer vända sig. Hon är på god väg, men har inte riktigt förstått att hon kan nå ända runt.

  Malva och pappa busar.

  Sommarklädd i fin body från mormors kompis K.

  Stekig tjej...

  ... som ibland måste vila oxå.

Må så gott alla! Vi hörs snart igen.

p.s. Det går riktigt bra för mig med motionen, tar en långpromenad varje dag i princip. Däremot har jag inte joggat en enda gång än... Usch, det är ju så skönt när jag väl gjort det men så svårt att komma igång! Ni andra då, som ville komma igång?

Äntligen...

...ett nytt inlägg! Jag har förstått att de varit saknade : )

Jag har nog haft lite bloggsemester. Vi har haft gäster här uppe och då har jag inte velat ta tid vid datorn och sedan har dagarna gått.
Men sedan jag varit inne på syrrans blogg och impats av hennes uppdateringar från sin semester, så känner jag mig manad att gaska upp mig ; )

Just nu har vi finbesök här i Norrland, Malvas mormor och morfar kom hit idag och det är jätteroligt. Tyvärr är vädret som i övriga Svea rike, piss!!, så vi har ägnat dagen inne med diverse tupplurar varvade med mat och godis. En sirapslimpa blev inköpt från Porter caféet, så dagens onyttighets-men-njutningsfullhets-kvot är uppfylld. De andra åt även varsin smördrypande bulle från nämnda ställe, men jag kunde tyvärr inte avnjuta den traditionella läckerheten pga min mjölkproduktsavhållsamhet : (
Malva blev jätteglad att träffa mormor och morfar och de kände minst samma sak tillbaka, så idag har det gullats och mysts mycket.

Förra helgen hade vi vårt alternativa midsommarfirande, med vänner som inte kunde komma den riktiga helgen och det var lika roligt och mysigt som vanligt. Eller.. som vanligt vet jag inte riktigt... förr om åren har både promillegränsen och musiken varit betydligt högre, men nu har vi alla barn så tempot har dragits ner rejält. Men mysigt och trevligt (vilka vuxenord!) var det i alla fall!

  Pappa G med tre söta brudar

Vi tjejer fick något nyttighetsryck under en av våra promenader och nu har vi nog lovat varandra att springa ett lopp i höst... Det var prat om allt från hälsohelger till friskis&svettis, puh, undrar om vi kan stå för det här?? : ) Såklart!!
Med tanke på att jag inte varit 100% med mitt motionslöfte : ( så blir jag lite osäker... Hur går det för er andra?? Kul Anna, Lisa och Jennie att ni hakar på under sommaren, vi får peppa varandra via bloggen.

Usch, känns inte bra att på alla kort som tagits på mig här uppe sitter jag i soffan och äter på något, läs onyttigt. Måste vara ett oturligt sammanträffande... ; )

  Mums!

Malva utvecklas hela, hela tiden nu och det är fantastiskt roligt att få vara med om alla nya upptäckter hon gör. Leendet lyser upp hennes lilla ansikte i princip hela tiden, enda gångerna hon är ledsen är när hon är riktigt trött eller vrålhungrig.
Mamma har hela tiden sagt att "vänta bara, efter tre månader vänder allt och det blir bara mysigt" - och kan ni tänka er?! Mamma hade rätt, igen! : )

  Snurpan i fin klänning hon fått av moster med familj.

Det verkar bli trist väder i morgon oxå, så vi ska nog åka och köpa lite växter till trädgården. Blir nog nån rosbuske, det är så fint.

Sov sött!
Kram C


Då och nu...


1 juli 1979


1 juli 2009


RSS 2.0