Avrapportering

Halloj!

Tänkte bara rapportera hur det går med motionen,,, Det har gått kanon! Igår tog jag mig ut en halvtimme trots att klockan var mycket (22), jag hade ju lovat. Och idag tog jag mig en lite längre promenad med vagn och allt. Var ute ca 60 min och jag lovar att jag var flåsig! Första tredjedelen var pulsen hög och svetten lackade pga en illskrikande Malva men resten av tiden var det för att jag gick i rask takt : )
Jag känner mig jätteduktig och hoppas att orken och energin ska öka nu när jag blir mer aktiv,
Tänkte kolla om det är någon annan som behöver stöd och en spark i ändan och som vill följa min plan? Skriv en kommentar i så fall! Det är alltid bra att ha lite lagom press på sig...

Stor kram
C

Tompa!

Vaknade nyss och fick av förklarliga anledningar en viss låt på hjärnan. Ni som känt mig ett tag vet ju om min kärlek till Tompa (ja, Tomas Ledin såklart!). Kärleken har väl varit större och mer aktiv tididgare, men han finns alltid där bak och lurar och tittat fram vid passande tillfällen, som nu!

So, here goes (hittade texten på nätet, vet inte om den är ordagrann...):

"Jag vaknade först av alla
Tog min morgonpromenad
Klädd i slitna shorts och orakad   (nja... jag hade faktiskt kjol : )  
Gick jag där på min strand
Jag vandrade jämns med vattnet
Njöt av varje andetag
Det var den bästa stunden på dygnet
Hela sommaren låg stilla
Jag såg ut över havet
Kisade med ögonen
Det verkar bli en fin dag idag

  (Man kan ju ha det sämre...)

Det blir en dag på stranden
Morgnarna drar förbi
Vi sjunker ner i sanden  (kanske med Snurpan under vårt nya strandtält, hon ska ju inte pressa än..)
Låter dagen gå som den vill
Det kanske blir en lunch i skuggan
En siesta, vad vet jag?
Det blir säkert ändrade planer  (som vanligt i bebisland...)
Hur som helst, det blir nog bra  : )

Jag vände mig om
gick hemåt
Såg båtarna på väg mot land
Mötte vår morgontidiga granne
Med en solstol i sin hand  (det var faktiskt en radiostyrd båt...)
Sen gick jag in i huset
Och bryggde vårt morgonte
Sen väckte jag mina älskade

Det blir en dag på stranden...

Låt alla världens telefoner ringa
Jag är inte anträffbar  (och inte min man heller!!!)
Vi låter hela världen vänta
Vi har stängt för idag

Det kanske blir en lunch i skuggan
En siesta, vad vet jag?
Det blir säkert ändrade planer
Hur som helst, det blir nog bra

Det blir en dag på stranden"

Ha en underbar dag i solen!!

Myggbett och klipp

Tjingeling!!

Har haft en underbar, solig dag idag. Vi tillbringade den dock i affärer... Ingen hit direkt, vi verkar väl helt solskygga (som snälle grannen påpekade : ), men det var vår plan och vi ville fullfölja den. Dessutom behövde vi grejer för att fixa flera av alla problem här hemma.
Var på HM och gjorde världens klipp! Hittade en klänning, som jag kikat på tidigare, på rea. Brukar inte vara så duktig på att shoppa kläder och vill bli duktigare på det och detta var ett bra övningstillfälle : )

  149 kr!  (försök ignorera diskberget i bakgrunden...) Kommer se mkt bättre ut när jag fått lite bränna.

Men nu måste jag ta tag i min träning!! Det är inget kul att kolla kläder med den här "nya" kroppen, vill tillbaka till mitt gamla jag... Okej, har väl ingen brådska egentligen och jag vet att jag säkert inte kommer se precis likadan ut, men jag vet ju att lite muskler och kondition gör susen för självförtroendet! För tänker jag positivt om mig själv känner jag mig vackrare av bara farten. Är faktiskt rätt stolt över förändringarna, min nya kropp har ju fött fram ett mirakel. Men förändringarna behöver ju inte vara fullt så slappa ; )
Så, jag gör härmed ett försök att sätta press på mig genom att informera dig om mina planer. Jag ska röra på mig i pulshöjande takt (så jag blir flåsig) minst 30 min per dag, tex rask promenad. Utöver det ska jag träna "på riktigt" en gång per vecka oxå, tex jogga eller Friskis el likn. Hm, det känns så svårt att komma igång, men har jag bara kommit igång några dagar, så blir det genast lättare. Kolla mig gärna! . ) Jag får nog lov att redovisa hur det går här på bloggen.

Aaaarrrgghh, jag HATAR mygg!!!! Och det finns en hel del här uppe i år. Värmen har lett till en invasion. De smyger sig främst fram på natten och surrar ilsket i örat innan de attackerar, och de attackerar bara MIG. Jätteskönt att inte Malva har fått mitt delikata blod, hon och hennes pappa snusar sött vidare medan mamman paniksvettas och jagar de små odjuren. Blir inte så mysiga bett heller... Hela vristen är uppsvullen.



Sov så sött! Måste lägga mig nu, imorgon bitti kommer en kille och ska byta ut vår trasiga varmvattenberedare. Skönt!!

KRAAAM

Sömntuta

Goddag!

Idag har vi haft en trött dag här i Oxviken, i alla fall Malva. Vi har ju blivit vana vid att hon, om hon ens somnar, bara sover 25-30 min i stöten dagtid. Men idag tog hon en 3 1/2 timmes lur på e.m. Man blir liksom helt ställd och vet inte vad man helt plötsligt ska ta sig för, men jag tog i alla fall en stund i solen med en tidning, vilken lyx! : )

  Nyvaken efter långluren

Vi har fått båtplats vid Holmö brygga och båten skulle läggas där ikväll och efter det var gjort (av Gustaf) möttes vi upp på caféet och åt en kanongod middag. Restaurangen med världens finste utsikt! Förra året var vi så missnöjda med maten, men idag var det verkligen skillnad, så det blir nog flera besök dit i sommar. Kan vara ett bra mål för llångpromenader : )

  Håller hand i pappas trygga famn.   

  Utsikt vid dagens middag.

Äntligen!! Allsång är tillbaka! Och lyckan var stor när vi kunde dansa loss till "Han tog av sig sin kavaj" : ) Därefter kom "Morden i Midsomer" som jag gillar så mycket. Nu känns det att sommaren är här. Dagens väder har också hjälpt till, strålande sol och nästan molnfritt. Härligt, hoppas det fortsätter så här nu.
Hur har ni det själva? Skriv gärna lite under Kommentarer.

Må bäst!
/C

Länge sen sist...

...och mycket har hänt.

Först och främst så har vi varit på ännu ett bröllop (det tredje men kanske inte det sista för i år..? ; ). Det var O och E, mina trogna bloggföljare, som sa ja till varandra i ett härligt, soligt Fjällbacka förra helgen. Tack båda två för en mycket trevlig och rolig helg!

Förberedelserna innan bestod bland annat i att prova ut de nya hörselkåporna, bra att ha om festens musik blev för hög och Snurpan inte ville sova.



På fredagen satte vi oss i bilen på väg ner mot västkusten. Vår första långa bilresa med bebis. Det gick riktigt bra, men tog ju längre tid än när vi bara var två vuxna.

   Trött Malva

   Koncentrerad chaufför

   Glad mama

Bröllopet gick av stapeln på lördagen och vigseln var i kyrkan i Fjällbacka. Lilla Finaste var inte på topphumör, men höll sig lugn om jag gick omkring med henne längst nere i kyrkan hela vigseln och det var ju bra så jag fick vara med och se akten och höra all fin sång.

   Tjena!

Det var en fin, solig och härlig dag och brudparet strålade av lycka.



   Övning pågår! ; )

  Välinövad, virvlande vals

  Finaste grannarna på partyhumör

Hemvägen gick oxå bra. Malva var så bussig att hon passade på att köra ätning, blöjbyte, total nedkräkning och klädbyte under samma stopp : )




Bara några dagar efter det var det dags för nästa långresa, upp till Sundsvall för att fira midsommar. Min fina syster med hennes fina familj kom oxå upp och vi har haft en fantastisk helg! Temperaturen har inte varit den högsta, som vanligt under midsommar, men solen har skinit på oss alla dagar, idag satt vi t.o.m och solade på stranden. Två modiga tjejer badade oxå! Brrr...
Nu har de åkt hem till Stockholm och det känns riktigt tomt. Vi har haft sån otrolig hjälp av alla tjejerna med Malva och det värmer i hjärtat när jag ser och hör hur mycket de tycker om henne.

   Alla, fina tjejer! (sorry S... men du döljs ju nästan helt av W ; )

  Världens bästa syster! I farten i köket som vanligt.


Nu till veckans STÖRSTA nyhet i bebisland!!!!

   En nyligen urslurpad nappflaska. Ett tips från underbara A om en viss nappsort, gjorde att Malva lyckats klura ut hemligheten med att äta från flaska. Inte helt perfekt än, men fortsätter vi öva kommer det inte vara några problem inom kort. Även nappövandet har haft vissa framgångar... Tjihoo! Det finns hopp  : )

Stor kram till er alla som följer min blogg. Det är så roligt att du vill läsa om vår nya vardag och ännu roligare när du också lämnar en lite kommentar.
Sov gott!

En dag i mitt liv

Hej! Malva här. Tänkte ge dig en liten återblick på en rätt vanlig dag. Mamma tycker i och för sig att det varit en kanondag, jag har tydligen varit väldigt glad och nöjd och sovit bättre än på länge. Hon och pappa är extra glada att jag sov sju timmar i streck i natt... ska nog göra om det i natt igen ; )

På förmiddagen var jag och lajjade med mina kompisar i föräldragruppen. Ett kul gäng, kan nog bli en hel del lekande framöver.

När vi kom hem så gymade jag lite i mitt babygym. Måste ju hålla konditionen på topp!



Det var kul!



Sen har mamma fått för sig en idé att jag ska ligga på mage då och då. Förstår inte alls varför, det är ju jättetråkigt! Jag ser ju ingenting då. Så jag brukar strejka efter en ganska kort stund...



Och då tar alltid mamma upp mig igen så att jag kan fortsätta upptäcka världen och inspektera allt från mina fina leksaker till den vackra skuggan på väggen.

Min mamma är tokig i att pussas, hon säger att mina kinder smakar bäst i hela världen! Men jag har sagt åt henne att dämpa sig bland folk, det kan ju bli pinsamt inför mina kompisar... Fast jag tycker egentligen att det är ganska mysigt jag med : )



Min farmor hälsade på mig idag. Hon är alltid så mysig att sova hos och dessutom har hon kalasgoda fingrar!



Sen var det dags för match igen. Jag och farsan brukar kolla på fotboll tillsammans och den här var ju en riktigt bra en.
Gillar att softa med pappa...

 
(Lugn, moster, bilden är ett montage : )

Ja, ni ser ju, jag har haft fullt upp så nu måste jag gå och lägga mig. Ska ligga i min egna säng för första gången, får se vad jag gillar det (fast jag vet egentligen inte om det, för mamma och pappa lyfter över mig till den när jag sover...).

Sov gott
/Malva

Bröllopet!

Här kommer en liten resumé av den härliga bröllopsdagen.

Vi  hade äran att få ha brudgummen sovande hos oss natten innan bröllopet. Brudparet skulle inte ses förrän strax innan vigseln. Vi gjorde likadant och det var så härligt att inte ses förrän det var dags, byggde liksom upp spänningen lite mer.
P hade med sig champagene, s´det blev en champagnefrukost!

  Det närmar sig!!

Vigseln hölls i Ulriksdals slottskapell, vilket självklart väckte många känslofyllda minnen för både mig och G. Ett perfekt bröllopskapell!
När detta vackra brudpar skred in i kapellet var inte ett öga torrt.

  Here comes the bride... and groom!

De sa ja! Prästen och allas vår vän, Lisa, gjorde en strålande insats.

  You may now kiss the bride!

Som utgångsmarsch spelades härlig folkmusik av ett spelmanslag som ni kan se precis innanför dörren.



Middagen avnjöts på Ulriksdals Värdshus och var som tidigare nämnts mycket god och trevlig. Mycket klirrande i glasen blev det för att få se måååånga bröllopskyssar.

  Herr och fru Kilerud

Paret dansade en väl inövad brudvals med bravur!



Sen brakade festen loss!!

  Härliga, härliga vänner!

  Tja, hur e läget då???  
  Braaaaaaa!!!  (visst var jag snäll nu Kilen..? :  )

  F. R. A. M!!!

  Ett litet ynka ryggskott behöver inte hindra en från att vara i centrum på dansgolvet! : )

  Min gentleman till make dansade både med brudens mor...

  ... och brudens far!!

  Tack snälla för en fantastisk dag och kväll!! Ha nu en underbar bröllopsresa. Ciao!

Avrapportering alt. Hon talar ej längre med kluven tunga

Aaarrrghhhh! Nu har det gått så där lång tid igen sen förra inlägget. Blir så mycket man vill skriva om då, så det blir stort och tidskrävande. Jag drar ut några utvalda delar av det som hänt sista dagarna.

Tisdag
Lovade ju bild på resultatet hos frisören, men det har inte blivit någon. Jag är jättenöjd, men inte så ljus som jag hade tänkt innan. Tydligen är det inte så bra med massa blekmedel när man ammar så det får vänta lite.

Fredag
På morgonen var jag, Gustaf och Malva på Danderyds sjh. Vi upptäckte för några veckor sedan att Malva hade för kort tungsena och en remiss skickades från BVC. Vi har väntat och väntat på att få höra något, men ingenting. Så, mamman började ringa runt på torsdagen för att efterlysa remissen och det hela slutade med att jag lyckades ordna in oss på en avbokad tid redan nästa dag. Jag brukar inte vara så om mig och kring mig med sånt här, men det verkar bli andra, modigare, toner nu när jag är orolig för någon annan : )  Det hela gick väldigt snabbt och i princip smärtfritt. Lilla Finaste satt i pappas knä och fick lite sockerlösning som tydligen gör dem lugna. Sen tog snälle doktorn och höll upp munnen och klippte i senan, det hela tog kanske fem sekunder, max! Malva skrek till och grät lite och mamman satt i ett hörn och grät desto mer. Det var jobbigt att vara med om även om hon tystnade direkt, så hon kan ju inte haft nåt ont. Min duktiga, duktiga tjej! Vi får se om det blir bättre i magen nu, förhoppningsvis sväljer hon inte lika mycket luft när hon kan få ett bättre tag när hon äter.

Kvällen tillbringades på "Tre byttor", en restaurang på Skansen, där mamma firade sin födelsedag. God mat och mycket trevligt sällskap. Fick träffa alla tre systerdöttrarna så min längtan blev lite stillad för ett tag, de är underbara och fantastiska alla tre!
Tack snälla mamma för kalaset.

Lördag
Dagen D för K och P som sa ja till varandra idag! Var på en underbar vigsel (i Ulriksdals slottskapell, där även vi vigdes för drygt ett år sedan) och en mycket lyckad middag och fest.
Är osäker på om brudparet vill att jag lägger ut bilder på dem, så jag avvaktar lite med det. (Jag vet att ni brukar läsa bloggen ibland så lämna gärna en kommentar hur ni vill : )
Min käre make var toastmaster och utförde uppdraget med bravur tillsammans med sin kumpan. Alla, även jag, fick en stor överraskning när de helt plötsligt dök upp i ny utstyrsel när middagen skulle börja:

  : )  sååå lyckat!!!

Efter förra lördagens bröllop hade vi nu planerat lite annorlunda med Lilla Finaste, så hon skulle vara med sin mormor och morfar så länge det funkade... Det funkade HELA kvällen!! Mamma Mu hade en så rolig och skön kväll, tryggt förvissad om att dottern var i de allra bästa händer.
Man har ju världens snällaste föräldrar som åker fram och tillbaka för att jag skulle kunna amma i bilen och ha nära tillbaka till festen. Sista gången, vid 23-snåret, åkte jag själv hem och ammade Malva till sömns och sen sov hon för natten och jag åkte tillbaka. Väl tillbaka försökte jag komma ikapp de andras stämning och humör med några glas bubbel och efter nästan ett år som spiknykter, så gick det snabbt! ; )  Jag dansade med alla fina vänner och hade jättekul, även en spädismamma måste ju ut och svänga sina lurviga!

  Jag och min fina Anna.

Är så otroligt tacksam och glad att vi fick barnvaktshjälp och att det fungerade så bra!

Söndag
Dagen startades med en brunch på Backstugan (rekommenderas!) i goda vänners lag. Alltid så roligt att ses "dagen efter" och prata om kvällen och slappa tillsammans. Solen var ju framme oxå så vi satt ute och njöt ( i och för sig under varsin filt, men det var härligt ändå!).
Jag och Gustaf skulle hämta bilen från festlokalen och hade då i uppdrag att hämta den glömda brudbuketten. När vi sedan åkte förbi brudparet för att lämna den blev vi uppbjudna på fika och hamnade mitt i presentöppningen. Jätteroligt att få se dem dagen efter och höra om hur de haft det på hotellet de bodde på. De såg mycket lyckliga och harmoniska ut!

Må bäst!
C

Frisördax! : )

Tjihoo!! Ska äntligen komma iväg till frisören! Klipp och sling står på schemat, jag ska bli sommarfin.
PappaG ska dra vagn i de två-tre timmar det tar... han ser inte jättemycket fram emot det i regnet, men Lillan är jättetrött så förhoppningsvis sover hon tungt så han kan sätta sig på något café eller så.
Jag får lägga in bild senare på resultatet.

Dagens framsteg:
Malva har lyckats få i sig ca 20 ml mjölk ur en nappflaska! Jag blev såå glad. Tyvärr har hon inte riktigt förstått att hon ska suga ut mjölken utan hon biter ut den istället... måste fortsätta öva. Det är ett litet framsteg för mänskligheten, men ett strort för familjen Eriksson!

Kram

Min första mors dag!

Åh, vilken lycka att få bli firad på sin första Mors dag! Fick frukost och en Mors dag-ros från Malva och Gustaf idag. Jag blev riktigt rörd att han kom ihåg det.
Rosen ska planteras ut på landet och ska enligt affären alltid blomma på Mors dag! Ser jag fram emot.



Hade besök i dag av kusin H och moster I. Mycket roligt att träffa dem och de var så gulliga och hade med både 30-års present till mig och present till Malva. Jag fick ett underbart halsband med en stor pärla på och Malva fick urgulliga kläder med djur på.
Vi fikade och snackade en stund. Blir mycket barnprat med tre mammor varav en är "dagisfröken"!

Otroligt, underbart väder idag! Nu var det dags att röja bort barren på balkongen och ställa fram lite stolar. Sen åt vi middag där, jätteskönt för i lägenheten går ju knappt att vara, det är sååå varmt!

  Barrdammsugning pågår! : )

Kram

Bröllop i sommarsolen

Igår var vi på bröllop! Det var Jennie (arbetskompis från Forex-tiden) och Marcus som sa ja till varandra i Eds kyrka i Upplands Väsby. En otroligt vacker vigsel och en mycket trevlig fest. Bruden var vacker som en dag och brudgummen stolt som en tupp : )

 Har inte frågat vederbörande om tillåtelse att lägga ut bild på dem, men jag har en stark känsla att det är helt ok med Facebook-Jennie (namnet som hon numera går under av alla på festen : ).

Ja, nu har vi varit på första bröllopet av tre och det var ju inte som vi hade trott... Hm, känner igen att jag sagt det förut under dessa två månader...
I kyrkan gick det kanon, Lilla Finaste sov sig igenom hela vigseln.



Men festen var lite knepigare. Hon kunde inte sova för alla ljud och vill ju absolut inte att man ska sitta ner när man bär henne, så vi avlöste varandra med att äta och missade tyvärr de flesta talen. Till slut sov hon en stund i sjalen, men då det var bastuvarmt i lokalen så vaknade hon ganska snart och ville INTE sitta kvar i den värmen. Vi var ändå kvar längre än jag först hade trott och det var trevligt att dansa en liten vals. Jag kunde gå undan bra och amma oxå och det hjälpte ju mycket.
Idag har Malva varit jättetrött men inte kommit till ro för att sova. Hon har varit väldigt ledsen och skrikit otröstligt halva kvällen. Jag är ganska säker på att det blir mycket intryck för en så här liten att smälta (har märkt det förr) och det skapar viss förvirring och stress i hennes lilla kropp. Få ta några lugna dagar framöver, så vi hinner bli redo inför nästa bröllop på lördag... Och då ska G vara toastmaster så jag blir ensam ansvarig, ser inte fram emot det :(  Vi ska prova få Malva att äta från kopp eller liknande, hon tar ju inte flaska, och går det bra så kommer nog mormor och morfar hjälpa till några timmar på lördag. Det vore så skönt!

Må så gott!
Soliga kramar
Charlotta

ps. kolla in coola pappan!


RSS 2.0