Första löprundan : )

Goddagens!

Igår hände det! Jag gjorde min första löprunda för året. Min första löprunda sedan jag var i 6:e veckan faktiskt! Och det gick jättebra  : ). (Nu är det din tur, Swiss! ; )
Jag tog det riktigt lugnt, precis som ett skolboksexempel. Joggade 30 sek, gick raskt 30-45 sek och tog bara en sjö, alltså ca 2,5 km. Jag har aldrig gått ut så lugnt tidigare, men jag vill göra det på riktigt denna gången så att jag tycker att det känns bra hela tiden så jag fortsätter över sommaren. Joggning är liksom det som lättast kan tränas uppe på landet. Jag hade bra ork hela vägen och avslutade rundan med lite backträning, eller rättare sagt jag sprang upp för den där branta vägen som går upp från Sjövägen (vet inte vad den heter)...
Hur som helst kändes det fantastiskt bra!! Härligt lagom varmt i kvällssolen och underbart att komma hemifrån och göra av med lite energi : ) Hade suttit inne hela dagen med en sjuk och klängig Snurpa, så det var väldigt välbehövligt.


  Joggingskor. Inte mina... mina är mycket snabbare!! ; )


Jag är nu så himla sugen på att anmäla mig till nåt/flera lopp framöver. Det är för mig den absolut bästa moroten, speciellt över sommaren då det är så lätt att tappa träningsmotivationen. Men vet jag då att jag har bokat in mig på ett lopp så "måste" jag ju få till träningen. Så, vilka vill hänga på?? Vem behöver motivation för sin träning och vill ha sällskap i arbetet inför målet? Bli inte avskräckta av ordet lopp, de flesta har även gå-grupper, så man behöver inte springa om man inte vill. Jag har hört vissa rykten om Vårruset : ) ... är det fler som vill hänga på det?
Åh, det vore så kul med lite sällskap! Synd bara att halva umgängeskretsen är gravida... ; ) Men ni andrafinns ju kvar!

Stor varm, energifylld kram

/Charlotta

Jag behöver er hjälp!

Har nyligen bytt mobiloperatör och som den orutinerade operatörsbytare jag är så har nu alla mina kontakter, som fanns på gamla sim-kortet försvunnit! Så jag behöver ditt mobilnummer! Jag skulle bli jätteglad om du ville skicka ett sms till mig så att jag kan spara dig som ny kontakt.
Det tråkigaste av allt är att alla mina sms är borta oxå och där hade jag sparat alla grattis-sms som jag fick när Malven föddes. Snyft...
En liten tröst är att de flesta foton är överförda till datorn redan : ) Som detta tex

 Lilla Finaste, 1 dag gammal

 

Må så underbart!

Kram


Dagens födelsedagsbarn!!

 

Grattis på din dag, världens bästa man och pappa!! Vi älskar dig! ♥

(mamman ber om ursäkt för det dåliga morgonhumöret...)


Bara för att jag kan...

...så måste jag ju skicka iväg en hälsning från bilen! Vi passerar snart Gävle, där blir det ett pit-stop för näringspåfyllning hos den gyllene måsen ; )

När jag i morse var ute "på ett ärende" på tomten så låg dimman magisk över havet och skogen och det var alldeles, alldeles tyst. Plötsligt bröts tystnaden av en kråkas starka och klara läte och allt kändes bara... så rofyllt. Jag borde vara mer i naturen, mår så bra av alla naturliga ljud och intryck, det känns så ursprungligt och hemma.

Ha en fantastisk fortsättning på ledigheten! Och ta hand om varandra.

Kram

ps. det är ett riktigt bra uttryck som man borde svänga sig mer med det där, "bara för att jag kan!". Kom ihåg det när missunsamma/ nyfikna/ avundsjuka människor ifrågasätter ens liv och leverne. Var stolt över alla dina idéer och möjligheter! Så, nu är dagens kloka ord slut!

Härlig, snöig påsk

Glad påsk till er alla!

Här uppe i stugan är det inte riktigt som jag hade förväntat mig... det är mycket kallare och MYCKET mer snö!! Vi fick pulsa fram med snö upp till låren för att komma fram till huset.
Jag såg fram emot en helg i vårens tecken, eftersom den är på g i Stockholm. Glömde att vi är 45 mil norrut... Jag har ju aldrig varit i stugan direkt nåt mer än sommartid, så jag är inte van vid den norrländska kölden ; ) Men när stugan väl blivit uppvärmd så blev det riktigt mysigt och nu njuter vi av att vara tillsammans alla tre.
Förresten, det är ju jättebra med 50 cm djup snö direkt utanför dörren, då kan man bara sträcka ut armen och samla upp den snö man behöver för att smälta till diskvatten : ) (Vi gav Lilla Finaste en hink och spade på hennes födelsedag, tänkte att det skulle vara kul att sitta och gräva i sanden... ja, den spaden har inte sett skymten av nån sand utan har varit perfekt att skopa upp diskvattensnön med!)

Vi struntade i att ta med vagn och det var ju lika bra det! Istället har vi lånat med oss en sele av A och J i vilken man kan bära barnet på ryggen. Den har funkat jättebra! Malven har somnat två av tre gånger i den : ) Det måste ju vara ett bra tecken?! Känns bara lite osäkert med nacken... ska den verkligen vara i 90° vinkel???

 



När vi går (förlåt, pulsar) runt på tomten så ser vi lämningar efter ädelt besök...




  och här har den haft en härlig måltid (som på de flesta andra träd på tomten...)

Vilket djur har varit på besök?? Kan ni era svenska djurspillningar?? ; )

En älg såklart! Hade varit otroligt roligt att få se Mr Moose live!! Men han vågar sig nog inte hit nu när vi är här : (

För nästan precis 8 månader sen satt vi ute på gräsmattan och fikade i eftermiddagssolen. Då tog jag denna bild



idag ser det ut såhär

  lite skillnad, va?! Tänk att isen ligger på havet, det har jag nästan aldrig sett, jag som brukat vara på västkusten mina tidigare påskar.

Malva har det lite jobbigt med sina tänder, verkar göra ont, så hon sover väldigt dåligt. Kämpigt för både henne och hennes föräldrar. Speciellt för mamman eftersom hon helt plötsligt blivit JÄTTEmammig. Visst, mysigt, men lite handikappande oxå.

Idag har vi ätit påsklunch bestående av sill, potatis och ägg. Det var jättegott och mysigt, vill gärna ha lite traditionsenligt så att det inte bara är som vilken helg som helst. Självklart finns det lite godis i ett ägg oxå.. ;)

Må så gott alla! Och ha en fortsatt GLAD påsk : )

Hälsar:

  och 


O.M.G!

Ja, jag säger bara OMG!! (för alla som passerat 15-års ålder kan jag informera att det betyder Oh My Good ; )
Jag är en verklig hacker! Sitter just nu i bilen och bloggar. Teknikens under!
Vi är på väg en sväng till stugan, ska bli så skönt med lite miljöombyte och lugn och ro.
Ojoj, batteriet börjar ta slut, bäst att sluta. Hör av mig där uppifrån igen sen.

Kram

 Snurpan under en av sina glada stunder. Mindre glada har förekommit...

RSS 2.0