Grattis på 1-års dagen världens finaste älskling!!

 Mammas hjärta

1 år idag, hurra!!!

Nej, det är inte Lilla Finaste, utan.... min blogg!! Den 26 mars 2009 skrev jag mitt allra första inlägg och denna ettårsdag måste uppmärksammas : )
Det har varit väldigt kul att få dela min vardag med er mina nära och kära och ibland någon främling. Jag har haft mer och mindre frekventa skrivarperioder, skriver helst bara när jag vill annars blir det ändå inget bra.
Jag hoppas att jag fortsätter ett år till och speciellt att ni vill hänga med. Jag tycker att det roligaste av allt med att skriva är att få respons från er i kommentarsfältet!

Tänk, för ett år sedan, då hade jag ingen aning om hur underbart och annorlunda livet skulle bli. Det har varit mitt livs bästa år och jag kan bara hoppas att kommande år blir lika bra, eller kan det bli bättre...? ; )

Jag bjuckar på en alldeles förskräcklig bild från nästan exakrt ett år sedan... Kolla hur jag såg ut!! Satte sig hälften av mina 18+ i ansiktet eller?! Och självklart, ätandes på något : ) Kolla in påsen jag försöker gömma bakom magen, hahaha.

 

Stor varm kram

Charlotta

ps. var och tränade både ons och tors!!! Jippie, känns jättebra! Ska nog gå imorgon fm oxå...


Ett år äldre och klokare...?

Jaha, så har jag blivit ännu ett år äldre. Det är inte roligt längre. Finns verkligen inget att fira. Dessutom blir jag bara uppstressad och stissig när jag ska ha gäster hemma, trots att det bara var närmsta familjen! Så, detta vart det sista året som jag firar min födelsedag på traditionellt sätt! Självklart är det kul att träffa familjen och så, men vi kan ju träffas under andra former : ). Ja, lite klokare känner jag mig allt...

Fick ett objektiv till kameran av Gustaf som jag verkligen ville ha! Blev väldigt glad. Nu ska här fotas porträtt!! Jättejättekul att flera av er vill låta mig fota era små (födda som ofödda ; ). Håll förväntningarna låga bara, annars blir min prestationsångest för stor! Hahaha!!

I måndags blev jag bjuden på en otroligt mysig och rolig födelsedagslunch av fina kompisarna. Jag fick välja ställe och det blev Friday´s i Kungsan, mums!! Tack snälla ni, det betydde jättemycket, sånt firande har jag INGET emot : )).
Fick själv vara med på foto för ovanlighetens skull. Kolla hur bra det blir med nya objektivet.

  Foto: Lisa Å : )


Ja, jag kan bara konstatera att jag inte håller vad jag lovar... Skrev ju att jag skulle blogga oftare denna vecka, men det blev inte så. Ska nog inte lova sånt nåt mer ; ). Tack L för efterfrågan om nytt inlägg! Verkade motiverande : )

 

Ska jag våga ge er en uppdatering om mina tränings- och fikamål...? Inte så jättebra. Shit, vad svårt det är! Förut kunde det vara motigt och ta lite tid att komma igång med nya mål, men nu när det finns en lite Snurpa oxå är det sju gånger svårare!! Vill egentligen inte skylla på henne, kommer ihåg hur jag har diskuterat med kunder som bara sett hinder och använt mamma-/papparollen som skydd för att våga ta tag i sina liv. "Jag har ingen tid" besvarades snabbt med "Tid är inget du har, det är något du tar dig" (lite lagom klyschigt sådär). Jag menar fortfarande vad jag sa, måste bara få in det tänket i min egen vardag oxå... Men nu kan Gustaf återigen lägga henne på kvällarna (hon har totalvägrat det ett tag) så då känner jag mig friare. Måste helt enkelt få upp arslet ur den alltför bekväma soffan! Jag kämpar på. Fick höra att det är 12 veckor till midsommar, kan vara ett bra mål och en lagom lång period för lite intensiv satsning? Lovar inget dock... ; )

Förresten, fika-målet går hyfsat bra. Förra veckan blev det 4 av sju dagar istället för 3 av sju, men det var ändå bättre än tidigare.

Må så gott och så hörs vi!

Här kommer en bild på en, återigen!, lite snuvig Malva.


Fototajm

Hej och hallå!

Hoppas att ni mår bra och har haft en skön helg!
Jag har haft en underbar och jobbig helg. Underbar eftersom den tillbringades hemma hos min kära syster med familj och jobbig för att jag varit risig och sovit alldeles extremt dåligt. Jag kan inte komma ihåg när jag var så här trött sist! Hela huvudet känns fem kilo tyngre och dessutom är jag helt igentäppt i bihålorna... Så, nu har jag klagat av mig, över till det som var bra.
Har som sagt haft en riktig rejäl dos av familjen B-B. Jag, Gustaf och Malva var över och tittade på Melodifestivalen i lördags och det var oxå min ena storebror och hans familj. Sedan sov jag och Malva över och var kvar till söndagkväll. Jag har nu hunnit träffa mina älskade systerdöttrar en hel del och det mår jag så bra av. Käraste systeryster och jag fick oxå möjlighet att umgås och prata av oss.

Ett mission jag hade i helgen var att fota alla tre tjejerna för en uppgift jag hade till dagens fotokurs. Jag hade planerat det hela riktigt noggrant för att vara jag, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt det... Tonåringar är himla upptagna människor har jag nu märkt ; ) Schemat gick inte att få ihop, så vi skjuter det på framtiden. Istället fick jag en härlig fotografering med Swiss och Wilma och det blev en del riktigt bra kort. Ni får själva se några:

                

De var så duktiga, trots kalla fötter. Det märktes att det inte var första gången syrran fick stå modell : )
(fick faktiskt bra respons på bilderna på kursen, det känns jättekul!)

Det är otroligt kul och ibland otroligt svårt att fota. Känns som att jag vill fortsätta med det här och bli bättre och bättre! Har förstått att då gäller det att öva, öva, öva... så alla som vill bli fotade: hör av er!! Jag fixar bilderna i Photoshop och så får ni resultatet som tack för hjälpen. Deal? Barn oxå, det är en riktig utmaning : )

Första dagen på en ny vecka idag. Behöver en nystart... var ju sjuk förra veckan så varken träning eller nåt annat mål följdes : (  Man måste ju fika och äta godis när man är sjuk, eller hur...?
Men idag är jag tillbaka. Var fantastiskt duktig idag! Träffade bästa A och skulle ta en fika. Tänkte på vägen dit att "jaja, den här veckan blir väl inget bra den heller om jag börjar den med en fika...". Men väl där valde jag en fralla istället för en bulle eller liknande och det kändes inte ens svårt : ) Tänk, ett litet framsteg gör mig så väldigt stlot och genast blir jag sugen på att träna oxå!! Hahaha!!

Ska försöka blogga lite fler gånger den här veckan, har fått höra att jag är dålig på att uppdatera... kul att man är poppis!! : )

Varm kram
Charlotta

Halvdan vecka : (

Hejsan!

Fick frågan av någon mycket när och kär om detta ska bli en träningsblogg nu,med hänvisning till förra inlägget... Nej, självklart inte. Men det är en del av mitt liv och det är ju det jag skriver om : )
När jag delar mina planer med er blir det oxå en större press på mig, vill inte gärna "misslyckas" då ; )

Hur som helst, förra vecka gick sådär. Jag skriver om vad som funkade och det var fikandet! Jag åt onyttigt endast tre gånger som planerat och en av gångerna blev det bara två nötcreme av ren nostalgi : )
Träning - 1 gång
Steg - ingen aning... glömde stegräknanren VARJE dag!
Sömn - min svåraste punkt, men viktigast. Fortsätter öva.

Igår var jag och Lilla Finaste ute hos systeryster/Godmother och hade en mysig eftermiddag. Mamma och pappa var oxå med. Vi tog en långpromenad i solen och åt sedan gott fika hemma hos dem och då var kusinerna L och W hemma till Malvas stora lycka! Hon blev så uppspelt av allt härligt sällskap att hon inte ens kunde sova sin em-lur, trots att hon var kanontrött. Slocknade i bilen istället.

Snurpan är förkyld igen!! Blir så less på det här! Visst, jag har förstått att småbarn ofta blir sjuka men nu är vi uppe i minst 4-5 gånger sen årsskiftet, de bara avlöser varandra. Suck! Får hoppas att det ökar hennes immunförsvar inför framtiden, så att det åtminstone fyller nån funktion ; )

6:e gången på fotokursen i måndags. Har inte skrivit så mycket om själva kursen här, men tyvärr är jag jättemissnöjd : (. Läraren är en katastrof vad gäller utlärning! Hårda ord, men är man pedagog själv ställer man vissa krav och de uppfylls över huvud taget inte. Han är yrkesfotograf och har ingen kunskap om pedagogik, utan kör ett helt eget spår, där han verkar tycka att man ska ge så lite info som möjligt för att vi ska lära oss själva... men jag behöver ju för sjutton en del kunskap för att kunna utvecklas själv, annars skulle jag ju inte behöva kursen!! Jaja, nåt tar jag väl med mig så får jag hitta andra vägar för att utvecklas, lite väl dyr knapphändig kunskap bara ... : (

Vilket väder vi har hörni!!! Jag är så fantastiskt lycklig över att kunna vara mammaledig och ta härliga livgivande promenader i vårsolen. Höra porlande smältvatten och fågelkvitter gör något i mig, jag känner mig så levande!!
När Malva var mellan 3 och 9 månader hade jag en fantastisk förmåga att bara vara här och nu och njuta av livet, jag skrev om det i inlägget Underbara liv. Har tappat detta lite och det gör mig ledsen för jag har aldrig mått så bra som då. Så, nu jobbar jag på att stanna upp och ta vara på nuet och det är så nyttigt. Då slipper jagkänna att livet springer förbi mig utan jag lever mitt i det! Härligt när det funkar.

Stor varm och solig kram
C

Första passet avklarat!!

Halloj!

Idag har jag äntligen kommit iväg på årets första styrketräningspass. Tycker egentligen väldigt bra om att gymma, men på senaste åren har jag kommit ifrån det, har mest varit på ledda pass. Men nu är det dax för projekt kroppsformnig!! När jag tittar mig i spegeln känner jag inte riktigt igen det jag ser. Och det är ju självklart! Min kropp har ju varit med om något fantastiskt och fött ett liv, jag är väldigt stolt över min "nya" kropp, men nu känner jag att det vore kul att se vad jag kan få till till sommaren. Jag älskar att ha muskler och ork och att helt enkelt se lite trimmad ut : )

I måndags var det ju inte bara måndag utan 1 mars, dubbelt upp i starta-nytt-liv-tidpunkt! Så jag har gjort som jag brukar - ett kontrakt med mig själv. Jag delar det med er här för att sätta lite extra press på mig... har redan brutit det första veckan, men det är inget att hänga upp sig på, bara fortsätta så gott jag kan. Ser ut som följer:

Träna 3 dagar /v (denna vecka blir det nog bara två)
10.000 steg på stegräknaren 5 dagar/v (hm, trodde det skulle bli enklast, men har hittills inte klarat en dag)
Fika/godis max tre gånger/v (detta sköter jag exemplariskt, endast en gång so far)
Ligga i sängen nån gång mellan 22.30-23.00 (det kan ni ju se själva går sådär...)

Alltså, nu kanske ni tycker att det var väldigt generöst med tre unna-sig-dagar per vecka? Men jag kan ärligt säga att jag tror inte att jag har haft en enda dag sedan Snurpan kom (och ett tag innan oxå!) utan något gott! I måndags var nog min första "rena" dag : ) Var väldigt stolt!
Jag hade lite jobbigt under min graviditet med tankar om vad jag stoppade i mig och att inte gå upp för mkt i vikt m.m. Var nog väldigt påverkad av mitt jobb såklart. Det var jobbigt att ha dåligt samvete över vad jag stoppade i mig och det kan jag faktiskt säga, att nu har jag aldrig det! Det är så skönt : ) Visst amningen hjälper väl till att göra så det inte märks så mycket, men samtidigt är jag mer "vän med min kropp" nu (som en kär vän sa om sig själv efter sin graviditet). Och eftersom mitt mål med mammaledigheten är att njuuuta så mycket det bara går av vardagen, så sitter det ofta väldigt fint med nått gott till kaffet ; )

Lilla Finaste är väldigt harmonisk just nu och vi har det så mysigt. Visst, hennes vilja och temperament kommer fram mer och mer och det övar mitt tålamod, men i det stora hela känns det härligt.
Just det, måste ju berätta att Snurpan hade nån liten släng av magsjuka i helgen men utan kramper!!! Vi jublar! När hon kräktes i söndags började jag gråta och orosknuten i magen knöts åt. Så kommer vi nog ha det ett tag framöver. Men denna gång var alltså krampfri vad vi vet : )

Hm, har varit dålig på att ta kort så det blir lite tråkigt inlägg på så sätt... Övar mkt på det vi håller på med på fotokursen, så vardagsbilderna blir inte tagna. Sätter in en av de få som blivit tagna. Malven vid frukostbordet (vägrar numer äta utan fötterna på bordet):



Må bäst!

/Charlotta


RSS 2.0