Dagens frågetecken

Hur kan en liten bebis ena dagen vakna av att en bil åker förbi när hon ligger i vagnen, för att nästa dag sova sig igenom 1 1/2 timmes bilning av grannhusfasaden???
Ingen aning, men är glad över såna dagar som idag då hon nu ligger och sussar sin fjärde lur!

Ett stooooort GRATTIS till underbara kusin Linnea som fyller 12 idag. Ska snart dit och fira henne. Hurra, hurra, hurra, hurra!! <3

Må bäst!

Slut på "semestern"

Hej, alla!

Skönt att ni hittar hit igen trots att jag inte uppdaterat på 2 veckor!! Jag hoppas på bättring nu när jag kommer tillbaka i lite vanliga rutiner.

Fam Erikssons underbara gemensamma sommar har nått sitt slut och vi är tillbaka i stan.
Sista dagarna i Oxviken bjöd på riktigt fint väder och vi fick en fin avslutning på vistelsen där. En av dagarna blev vi bjudna på den traditionella fikan hos fina grannarna. Alltid lika trevligt. De var mycket glada över att få träffa Malva och komplimangerna haglade.

  Lillian och Malva

  Malva i sitt strandtält som vi haft mycket användning av i sommar. Kanon när mamma vill få en stund i solen!

  "Pappa vill att jag ska öva upp mitt bollsinne tidigt..."

Kommer ni ihåg Mors-dag-rosen jag fick? Nu har jag planterat ut den och den har inte bara klarat utplanteringen, den exploderade! Två stora nya grenar växte ut , översvallade med knoppar. Vi hann inte se alla utslagna, men de som hann börja blomma var otroligt vackra.

 

Efter Oxviken åkte vi ner till Halmstad för att umgås med, och bli bortskämda av, Malvas mormor och morfar. Moster Helena och kusinerna var oxå där och vi hade en mysig vecka med både trist och fint väder. Jag gjorde ett besök på stranden, men föredrog solstolarna på tomten.
Det var så soligt och varmt en dag på tomten att vi var flera som ville svalka oss. Jag passade på att haka på systerdöttrarna när de sprang genom duschstrålen från vattenslangen och kände mig som barn på nytt, det var svalkande och härligt roligt!
Malva badade i sin lilla "pool" och tyckte att det var riktigt kul. Tidigare har hon inte visat varken glädje eller ledsnad när vi badat henne, men nu njöt hon verkligen.



En dag var vi inne i Halmstad och shoppade och jag kom hem med tre nya plagg!! Denna sommar har jag shoppat mer kläder än jag gjorde hela förra året. Det känns jättekul eftersom jag alltid varit så "dålig" på det och sedan aldrig haft något kul att ta på mig när jag öppnat garderoben.

 Mysigt med lite närhet nu när hon blivit så aktiv och gärna ligger själv på en filt och leker. Nu för tiden är det nog mest mamman som har störst behov av sjalen...

  Magiskt ögonblick  (hoppas att det var ok L att lägga ut denna bild?)

  Morfar med två små söta tjejer. Alla kusiner var så underbara med Malva och hon fullkomligt njöt av all uppmärksamhet och kärlek.

   Wowwowwow!!! Vilka kalaspinglor...

   ... och igen, vilka kalaspinglor!!

  Gustaf har hittat en ny, innan oupptäckt pärla till plats att arbeta ifrån... ca en halvmeter från tomtgränsen! : )

I helgen var vi ute på Singö och hade det trevligt på den årliga släktträffen hos Malvas farmor och Bertil. God mat och trevligt sällskap gjorde helgen lyckad. Tyvärr tog vi inga kort : (

I söndags eftermiddag gjorde vi något som vi aldrig gjort förut. Vi var på hästpolo! Blev medbjudna av familjen Westerstrand som var uppei Stockholm i några dagar. Det var mycket trevligt, men jag tror vi satt och pratade mer än vad vi såg matchen... Kvällen avslutades med middag på Stallmästaregården, mums!! Det var verkligen otroligt gott, jag åt cirtusrökt lax med kräftrisoni med bondbönor.
Lilla Sonia föddes två veckor innan Malva och det är så roligt att följa varandras liv och vi blir hela tiden så förvånade över hur lika de är i sina framsteg.

  Tack för en väldigt trevlig dag! Hoppas ni hittade allt ni ville på shoppingturen : )

Malva har helt förstått vända-sig-från-rygg-till-mage-tekniken nu och man behöver ha mer och mer koll på henne. Hennes inställning verkar vara "livet  är så spännande och jag vill vara med ÖVERALLT, helst samtidigt".



Imorgon ska vi träffa mammagruppen. Det blir första gången vi träffas "privat", powerwalk med tillhörande lunch står på schemat, och det tycker jag ska bli jättekul!

Varm kram
Charlotta


Fina dagar och fina bilder

Hej!

Vad roligt med så många kommentarer efter förra inlägget!! Tack fina ni.

Vi har köpt en ny kamera och det är så roligt för vi har tagit en hel del riktigt bra bilder med den på senaste. Jag har precis förstått hur man ställer in så att skärpan hamnar grundt (skriver man så?) eller djupt. Kolla här på en bild av ett strå med nyplockade smultron och vår nya hängmatta i bakgrunden



Idag har solen strålat, liksom i går och det finns en liten chans att inte vara helt likblek efter denna gråa, regniga sommar. Vi njuter och har idag fixat en hel del ute på tomten. Gustaf har klippt gräsmattan för första gången i år! Alla gäster och grannar har tittat frågande på vår djungel här ute hela sommaren och Gustaf har velat dra fram klipparen mer än en gång, men jag har önskat att vi skulle ha kvar det höga fina gräset och all klöver, det ser ju ut som en sommaräng! : ) Jättefint.
Men idag var det dax och det blev faktiskt väldigt fint efteråt. Det doftar så härligt av nyklippt gräs tycker jag.
Usch, det kommer bli svårt att åka härifrån. Jag vill väldigt gärna stanna kvar och KAN ju faktiskt det för en gångs skull, men Gustaf behöver jobba och jag vågar inte vara här själv, det är lite för mörkt på kvällarna.

Igår kväll hade vi gäster på middag. Det var J och hans föräldrar som kom och åt lite grillat. Vi hade det jättetrevligt! Men det blev sent som vanligt... la oss efter 4. Tur att vi har världens bästa dotter som vaknade först 10.30 idag : ) Det är konstigt det där, men det verkar som att ju mer hon sover desto tröttare blir hon. Hon har hunnit sova tre lurar idag och ändå lagt sig 20.00. Det har varit så skönt att vi har varit på samma plats hela dagarna (oftast i alla fall) nu under sommaren, för det har gått så bra att få henne att sova middag då, i sin säng och i lugn och ro. Får se hur det blir hemma i stan sen... får försöka ta med lite av vårt lugna, avslappnade tempo dit ner.

Vi har haft fantastiska månskensnätter här den senaste tiden. Titta här på fullmånen för två nätter sedan



Vi har tagit otroligt fina bilder idag och här får ni se några av dem. Så kul med ny kamera! Och vackra motiv såklart! ; )

  Pappa och dotter på stranden

  Premiärdopp, men bara med tårna. Snurpan blev inte rädd alls, modig tjej!

  Fina familjen!

  "Hm, såna ska jag fånga när jag blir större, precis som pappa gjorde när han var liten"

  På alla semestrar jag och Gustaf varit på genom åren tar vi alltid den nu traditionella bilden på våra fötter i sanden. Nu är det ett par till som ska vara med... Kanske inte något speciellt för nån annan, men jag blir alldeles rörd av den här bilden. Våra liv är för altid förändrade, förbättrade och fördjupade.

Varma, soliga hälsningar från mig

Ta hand om er!

Livet i Oxviken

Halloj!

Senaste veckan har vi haft besök av fina vännerna. Det blev några trevliga dagar med lite väl sena nätter.
Malvas kompis Alexander var så gullig och ville krama och pussa mycket på henne.



Jag och fru Sörensson tog en joggingrunda en dag och kände oss så duktiga. Det var bara det att vi inte setts på flera veckor så det var ju mycket att snacka om, så tempot blev väl lite lidande kan man säga... ; )

En av dagarna spöregnade det så då satte vi oss i bilen och åkte och shoppade lite. Jag har ju tidigare nämt hur dålig jag är på att shoppa, så det var mycket bra att få inspiration och hjälp av en alldeles egen personal shopper! : ) Tack för det E! Nu är jag oxå fast på reashopping...
Kom hem med en hel drös kläder, allt från strandklänning till jacka. Kul!

Nu har det hänt!! Ingen av oss såg när det hände men runt kom hon. Här ser ni henne sekundern efter:



Lilla Finaste fortsätter att sova själv i sin säng, så stor och duktig. Mamma får lite längt i kroppen i bland och vill hämta upp henne till sin säng, men jag stålsätter mig.
Ibland är hon så trött att hon inte ens hinner in till sängen...



Okej, nu har vi kämpat och trugat och lockat och försökt det mesta; hon vill INTE ha napp! Trots inhandling av minst 6 olika sorter och modeller (flera hundralappar i sjön...). Hon verkar helt enkelt inte fatta vad hon ska göra med dem. Hon biter på dem och leker med dem med tungan, men suger gör hon inte. Hon har ju dessutom hittat nåt mycket godare...

  Varför bry sig och såna där....

  ... när man har hittat de här!!

Det är fullt med blåbär i år! Igår var vi ute på en promenad och plockade ihop en liter som jag gjorde sylt av på kvällen (bullmamma-titel, here i come!). Det var så rofyllt och härligt att kliva ut i skogen en stund, det ska vi göra igen. Tänk, vad mycket härliga bär och svampar det finns därute, känns så bortkastat att inte allt kan tas tillvara. Men jag ska göra mitt bästa : ))



Det var så fint väder igår och vi bestämde oss för att passa på och njuta av solen, man vet ju aldrig hur det blir framöver, så städning och annat fix fick gott vänta. Kvällssolen avnjöts i varsin solstol uppe på gräsmattan och Malva låg på filt i sitt tält och hade det gott. Här är utsikten, inte fy skam...



Jag och Gustaf tog ett gemensamt beslut efter att sista gästerna nu har åkt härifrån, nu ska vi tillbaka i nyttigare banor!!! I alla fall de närmaste två veckorna innan vi styr kosan ner till Halmstad och blir bortskämda av Malvas mormor och morfar : )
Så vi har låtit bli godis, kakor och alkohol. Vi kommer inte leva helt asketiskt, men det måste bli slut på det enorma goffandet som har pågått. Usch, det är tur att jag inte ska tillbaka till jobbet i höst, skulle skämmas inför mina kunder.
En hemlis: jag var och provade vågar i en butik, eftersom vi vill köpa en, och enligt den verkar jag ha gått upp (!) 1 kilo...  Inte rätt håll direkt för någon som ammar. Men det måste ju varit en dålig våg eller hur?! Behöver väl inte tala om att ingen våg blev inköpt... : (
Men det hav varit en väldigt GOD sommar! : )

Hej då från mig och min underbara familj


RSS 2.0